IKT kao alat u nastavi

Drugi dan skupa bio je organiziran kroz tri tematske cjeline, a prisutni su se opredjeljivali za ono predavanje u pojedinoj cjelini koje ih je najviše zanimalo. Predavanja su se uživo mogla pratiti putem LiveMeetinga te su snimljena kako bi bila dostupna za naknadno gledanje zainteresiranim učiteljima i nastavnicima. Tako smo, po cjelinama, mogli pratiti:

  1. IKT kao alat u nastavi
  2. Nove paradigme u IKT-u i podučavanju informatike i računalstva
  3. IKT u EU projektima

IKT kao alat u nastavi

OLYMPUS DIGITAL CAMERATematska cjelina IKT kao alat u nastavi bavila se tehnologijama koje su dostupne učiteljima i nastavnicima te njihovim mogućim primjenama u nastavnome procesu.

S automatiziranim postavljanjem Windowsa 7 u računalnoj učionici prisutne je upoznao Silvio Šagovac.

Office365 – prvi pogled na korisnike, njegove mogućnosti i načine suradnje predstavila je viša savjetnica Željka Knezović. Na našu veliku žalost, iako je hotel izvanredan, nismo imali sreće s internetom, tako da neke od vrlo korisnih stvari koje su bile u planu za pokazivanje, nije bilo moguće izvesti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Najveću novost koju nam Microsoft najavljuje u vrlo bliskoj budućnosti – Windows 8, predstavio je Tomislav Tipurić.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKinect – nova tehnologija, koja je trenutno među mladima poznata samo po vrhunskom uživanju koje im pruža prilikom igranja, pri čemu se za upravljanje avatarima, ali i uređajem, koristite svojim vlastitim tijelom, prošle godine dobila je svoju obrazovnu inačicu – Kinect u obrazovanju, s kojom su nas upoznali Marko Sever i Dominik Tomičević.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tomislav Tipurić govorio je o Računalstvu u oblaku: kako preoblikovati obrazovanje koristeći zajednička sredstva.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na kraju dana predstavljeno je i nekoliko značajnih primjena suvremene tehnologije u nastavi. Tako je Toma Gvozdanović predstavio primjer iz prakse mogućnost korištenja programa otvorenog koda u nastavi iOLYMPUS DIGITAL CAMERAnformatike/računalstva.

O QR kodu i njegovoj mogućoj primjeni u nastavi govorila je Milena Knezović a o uporabi svima već poznatog alata – GeoGebre, ovaj put kao autorskog alata govorio je Šime Šuljić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Dan je u ovome dijelu završen izvanrednim predavanjem Antonele Czwyk Marić, u kojemu su iznesena Iskustva i preporuke za uporabu videokonferencija u nastavi.

 

Jedna misao o “IKT kao alat u nastavi

  1. Povratni ping: Pogled i na lavinu, ako treba | Pogled kroz prozor

Komentari su zatvoreni.