Dan sigurnijeg interneta u Osnovnoj školi Supetar

sandra_dasencic

Sandra Dasenčić

Povodom Dana sigurnijeg interneta glavni cilj bio je ukazati učenicima na važnost odgovornog ponašanja na internetu kao i na opasnosti na koje mogu naići. Naša škola ima 261 učenika i svi su se uključili u obilježavanju toga događaja.

clip_image002Učenicima razredne nastave bila je prikazana priča „Beskonačna šuma“, a u informatičkoj učionici imali su priliku igrati igru Radoznalci u akciji “Sigurniji internet za djecu i mlade”.

Svi učenici predmetne nastave na satu informatike igrali su istu igru u kojoj su provjerili svoje znanje o zaštiti podataka na internetu. Razgovarali smo o njihovim iskustvima i ponašanju na internetu, a upoznati su i s time na koje se načine nositi s problemima.

Na satu informatike učenicima osmih razreda održano je predavanje o sigurnosti na internetu. Oni su kao najstariji dobili zadatak da na tu temu naprave svoje prezentacije. Učenici s najboljim prezentacijama su učenicima 5., 6. i 7. razreda održali predavanje na satu razrednika. Mlađi učenici bili su oduševljeni takvim gostovanjem na satu i obrazovanjem o njima omiljenoj temi – internetu.

Učenici šestog razreda napravili su plakat i pokazali svoje znanje o sigurnosti na internetu.

Roditelji su pozvani na zajednički rad i učenje o sigurnom ponašanju sa svojom djecom, a korisne savjete mogli su pronaći u priručniku za roditelje na našoj mrežnoj stranici.

Cijelom ovom akcijom podignuli smo svijest o prednostima i nedostacima interneta te smo objasnili kako biti odgovoran sudionik na internetu.

Jedna misao o “Dan sigurnijeg interneta u Osnovnoj školi Supetar

  1. Povratni ping: Pogled u akciji | Pogled kroz prozor

Komentari su zatvoreni.