Pogled u akciji

ili
kako poučavati sigurnije, odgovornije i primjereno korištenje interneta

Broj 38, veljača 2012.
ISSN 1848-2171

Zahvaljujemo svima koji su se odazvali našem pozivu za akciju „Sigurniji internet za djecu i mlade“ jer smo zajedničkim snagama i kreativnošću napravili još jedan Priručnik kako poučavati primjerenije, odgovornije i sigurnije korištenje interneta, a uskoro otvaramo i izložbu multimedijskih radova učenika.

Odaziv učenika, učitelja, nastavnika, roditelja i javnosti bio je izvrstan tako da su radovi nadmašili naša očekivanja i pokazali da zaista imamo inovativne, kreativne i izvrsne učenike i učitelje. Na natječaju je sudjelovalo više od 1000 učenika koji su prijavili 564 rada. Zaista smo, ugodno zatrpani radovima i punom parom ih pripremamo za skorašnje predstavljanje javnosti.
Javljale su nam se kolegice i kolege iz škola, dogovarala predavanja, radionice, isprobavali obrazovni sadržaji, pisali su se priručnici i pripreme, crtali stripovi, radile animacije – zaista ste otkrili milijun načina kako aktivno pridonijeti podizanju razine svijesti o sigurnijem internetu za djecu i mlade. Čestitke svima koji su se uključili na bilo koji način, drago nam je da nas je sve više.

Pogled_iconPročitajte i pogledajte što se sve događalo tijekom veljače te koje nove materijale o sigurnijem internetu smo vam pripremili. Više…

Pogled_iconAkciju „Sigurniji internet za djecu“ predstavili smo i uživo – na obilježavanju Dana sigurnijeg interneta u Zagrebu. Više…

Pogled_iconSnježana Babić prenosi nam dojmove sa zanimljive radionice o sigurnosti na internetu koju je održala u Peek&Poke muzeju te OŠ “Monte Zaro” u Puli. Više…

Učiteljice, učitelji, nastavnice, nastavnici i stručni suradnici pokazali su da se dobro snalaze u suvremenim obrazovnim tehnologijama i pronašli različite načine kako će učenicima pomoći da se snađu u svijetu interneta, da budu svjesni opasnosti i da znaju kako iskoristiti prednosti interneta. Sigurni smo da ćete u njihovim člancima pronaći ideje i za svoj rad o ovoj temi.

Pogled_iconZa kraj vam donosimo poziv za uključivanje u aktivnosti “Sigurnost i mobilnost za sve” i povezan natječaj za najbolju učeničku fotografiju koji je raspisala čakovečka I. OŠ. Više..

Pogled_iconI u CARNetu su se bavili sigurnošću na internetu, ali i mnogim drugim aktivnostima. Više…

Iako je veljača završena to ne znači da su aktivnosti za sigurniji internet gotove. U sljedećem Pogledu pisat ćemo vam o novim sadržajima, multimedijskoj izložbi i još puno toga.

Čitamo se Smiješak
Lidija Kralj