Sigurnost i mobilnost za sve

ivana_ruzic

Ivana Ružić

safetyOd 2000. godine Renault provodi program Sigurnost za sve, međunarodni obrazovni program usmjeren na podizanje svijesti sigurnosti u prometu među mladima. Nakon rada s više od 12 milijuna studenata u 35 zemalja, program je preimenovan u Sigurnosti i mobilnosti za sve, uvođenjem nove teme održive mobilnosti.

Sigurnost i mobilnost za sve je jedinstven obrazovni program koji su zajednički razvili Renault i obrazovni stručnjaci, a ciljano je stvoren za učenike osnovnih i srednjih škola. Program ima cilj poticati, razvijati i jačati podučavanje i učenje o sigurnosti na cesti i održive mobilnosti. Jedan od načina ostvarivanja cilja je program pod nazivom “VAŠE ideje, VAŠE inicijative” koji učenike usmjerava prema promatranju različitih situacija u prometu, razumijevanju svijeta oko sebe i razmišljanju o značenju i utjecaju njihovog kretanja.

Podizanje svijesti na taj način omogućuje mladim ljudima da osmisle, predlažu i provode kampanju podizanja svijesti u svojoj školi, susjedstvu i široj zajednici, koristeći crteže, plakate, video i druge sadržaje i aktivnosti kroz koje će prenijeti snažne poruke na temu sigurnosti na cestama i održivu mobilnost za sve.

Ove godine u projekt su po prvi put pozvane škole iz Hrvatske, a I. osnovna škola Čakovec vrlo rado se odazvala pozivu. Učenici 8.a i 8.b razreda sa učiteljicom Ivanom Ružić osmislit će i provesti niz aktivnosti i izraditi različite elektroničke obrazovne sadržaje koji će svima biti ponuđeni na korištenje. U sklopu projekta, I. osnovna škola Čakovec raspisuje natječaj za najbolju učeničku fotografiju za učenike svih osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj te na taj način želi podići razinu svijesti za odgovornijim ponašanjem svih sudionika u prometu. Suradnici u projektu su Policijska uprava Međimurska i Hrvatski autoklub – Ispostava Čakovec koji će organizirati niz obrazovnih radionica te zajednički Logo SAFETY MOBILITYpromovirati radove i prijedloge učenika u široj javnosti.

Slika 1. Logo programa

Više o tome možete vidjeti ovdje: poveznica na službene stranice, poveznica na spot o projektu.

Jedna misao o “Sigurnost i mobilnost za sve

  1. Povratni ping: Pogled u akciji | Pogled kroz prozor

Komentari su zatvoreni.