Završna predavanja

OLYMPUS DIGITAL CAMERAZadnji dan skupa započeo je izuzetno važnom temom vezanom za Profesionalni razvoj učitelja i nastavnika tijekom profesionalne karijere. O ovoj nadasve važnoj temi govorila je viša savjetnica Sanja Milović.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAViša savjetnica Viktorija Hržica predstavila je rezultate rada na projektu Izrade kriterija ocjenjivanja plakata i projekata u nastavi informatike i računalstva koji se provodio u pet slavonskih županija tijekom prošle i ove školske godine. U svome izlaganju

objasnila je potrebu izrade ovih kriterija i način na koji su izrađeni. Kriteriji će nakon recenzije biti dostupni i ponuđeni svim učiteljima i nastavnicima za primjenu u svome radu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADarko Rakić predstavio je udrugu “Suradnici u učenju“ istaknuvši doprinos udruge u razvoju stručnog usavršavanja učitelja i nastavnika te je pozvao sve zainteresirane da se priključe i svojim iskustvom i znanjem pomognu u unaprjeđivanju hrvatskog obrazovnog sustava.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAI ove godine, kao i prethodnih, udruga „Suradnici u učenju“ pokreće zajedničku akciju “Sigurniji internet za djecu“. Lidija Kralj predstavila je do sada ostvarene aktivnosti, prisutne je upoznala s planovima za buduće pothvate i pozvala je učitelje i nastavnike na aktivno uključivanje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         Najpopularniji LMS među hrvatskim učiteljima i nastavnicima zasigurno je Moodle. S novostima koje nam donosi Moodle 2.x prisutne je upoznala Ivana Bosnić, koja tijekom cijelog svog izlaganja nije skinula osmijeh s lica, što su kolege prepoznale i u vrednovanju skupa pohvalile.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         Izuzetno zanimljivo predavanje o nemjerljivo važnoj ulozi računala u astronomiji te svemu što je prethodilo današnjoj pOLYMPUS DIGITAL CAMERArimjeni računala prisutne je upoznao Korado Korlević.

Postoje različiti sustavi društvenoga umrežavanja i sustavi za suradnju, dva ovakva sustava dobila su priliku biti predstavljena prisutnima. Prvi sustav je Sustav za suradnju među učenicima – Raspored sati, koji je predstavio njegov autor Anton Grbin, a učenici mu mogu pristupiti OLYMPUS DIGITAL CAMERApreko portala edu.hr pomoću svojih podataka u sustavu AAI@EduHr.

Primjer zatvorene društvene mreže Edmodo – primjena društvene mreže u radu ŽOLYMPUS DIGITAL CAMERASV-a, predstavio je Daniel Rakijašić.

Stručni skup zaključila je viša savjetnica Željka Knezović, nacionalna koordinatorica u Istraživanju „IKT u obrazovanju koje se provodilo u našim školama u okviru europskog istraživanja.

Poveznice na snimke predavanja dostupne su u dokumentu:

Jedna misao o “Završna predavanja

  1. Povratni ping: Pogled i na lavinu, ako treba | Pogled kroz prozor

Komentari su zatvoreni.