Greg Butler: Major global trends in ICT in Education

P9276672

 

Na savjetovanju je, kao pozvani predavač, sudjelovao Greg Butler, Microsoftov direktor za obrazovne strategije (Education Strategy Director, Microsoft Education Products Group). Greg Butler radi u Microsoftu od 2001. godine, a prije toga bio je učitelj, ravnatelj škole, savjetnik za tehnologiju i sveučilišni profesor. Od početka rada u Microsoftu upravlja njihovim akademskim programima, bavi se obrazovnim strategijama i podrškom za softver, surađuje s korisnicima iz područja obrazovanja i podupire ih u primjeni tehnologija. Surađuje i s vodećim svjetskim organizacijama kao što su UNESCO, Svjetska banka, Europska unija, Svjetski gospodarski forum (WEF) i Novim partnerstvom za afrički razvoj (NEPAD).

U svom je predavanju Greg Butler istaknuo važne svjetske trendove u upotrebi tehnologija u obrazovanju, pokazavši nam da su tehnologije budućnosti već tu i da je pravo pitanje jesmo li mi spremni za njih.

Butlerov dolazak u Hrvatsku iskoristili smo za razgovor o aktualnim temama, usporedbi hrvatskog obrazovnog sustava s internacionalnim trendovima te primjeni informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT) u nastavi.