Sigurna lepeza različitih radionica

sandra_dasencic

Sandra Dasenčić Eterović

Svake godine, zastvorimonimanje za obilježavanjem Dana sigurnijeg interneta u našoj školi jako raste, pa tako i broj učenika koji svojom kreativnošću žele na što zanimljiviji način doprinjeti sigurnijem korištenju interneta.

U skladu sa motom 2014. god. „Stvorimo bolji internet zajedno“, Dan sigurnijeg interneta smo ove godine obilježili izradom raznovrsnih edukativnih materijala.

U izvođenju ovog projekta bili su uključeni svi učenici naše škole i razrednici, a posebno aktivni bili su učenici 8. razreda koji su svoje prezentacije pripremali za edukaciju mlađih učenika. Sve aktivnosti i radovi o Sigurnijem internetu biti će objavljeni na web stranici naše škole.

Radovi učenika

Glogsteri

clip_image002

 

Koristili smo WEB 2.0 alate u nastavi, pa su tako učenici 6. razreda pomoću multimedijskog alata Glogster-a izradili online poster.

 

clip_image004Edukativne brošure

U programu Microsoft Office Publisher, učenici 6. i 7. razreda izradili su edukativne brošure.

 

clip_image006Kalendar

U programu Microsoft Office Word, izrađeni su kalendari u 7. razredu.

Plakati

Nakon prezentacije o sigurnijem internetu učenici 6. razreda, izradili su plakat na kojem su naveli savjete za sigurno korištenje interneta.

clip_image008 clip_image010

Igra „Čovječe osvijesti se“

clip_image002[5]Igra koja je izrađena u 7. razredu, a cilj igre je obnoviti svoje znanje o internetu i prisjetiti važnih pravila kako bi ostali sigurni na internetu. Igra je zabavna i potiče na kreativnost, a korištena je kao motivacijski dio nastavnog sata.

Prezentacije učenika

clip_image014Korištenjem programa Microsoft Office PowerPoint-a, učenici 8. razreda izradili su brojne prezentacije o zadanoj temi.

Iz široke lepeze raznih mogućnosti koje nam nudi internet, moramo biti svjesni opasnosti koje vrebaju i biti odgovorni sudionici korištenja interneta.

„Dobar odgoj, pristojno ponašanje, iskustvo i podrška roditelja i učitelja važni su i u virtualnom svijetu.“