Radionica “I ti si nasilnik?”

marinaZ_gordanaL

Marina Zember i Gordana Lohajner

Obilježavanje ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta u OŠ Veliki Bukovec za učenike sedmih i osmih razreda pripremljena je radionica „I ti si nasilnik?“ o problemu virtualnog nasilja. Radionicu su održali digitalni savjetnici, četvero učenika sedmih razreda, započevši s anketom Virtualno nasilje u Google Docsu u kojoj se govorilo o tome što za učenike znači nasilje, kome se obratili za pomoć i na koje bi načine pomogli svojem prijatelju u nevolji.

Rezultati ankete:

 slika1

slika2

slika3

Rezultate ankete je u grafičkom obliku prokomentirala učiteljica informatike Gordana Lohajner, a daljnju raspravu su vodili „digitalci“ Smile s pitanjima: što zaključujemo, znamo li nekoga tko je bio virtualno zlostavljan i kako bi se oni zaštitili od nasilja na internetu. Uslijedilo je prikazivanje prigodnog filma Let’s fight it together što je učenike potaknulo na diskusiju pomoću koje su došli do točne definicije cyberbullinga.

Za učenike 7. razreda radionica je održana na engleskom jeziku (korelacija) uz pomoć njihove profesorice engleskog jezika Stele Pavetić, a za osme na hrvatskom.