Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta

neven_kosec

Neven Košec

001_1600_1195Polaznici Osnovne škole Matije Gupca Gornja Stubica obilježili su 14. veljače 2014. Dan sigurnijeg interneta. Dramska skupina škole za tu je priliku priredila igrokaz na temelju interaktivnih igara Radoznalci u akciji kojim je oduševila malene gledatelje. Nekoliko dana kasnije Filmska je grupa taj isti igrokaz snimila i oblikovala u film koji bismo rado podijelili s vama, a postavit ćemo ga i na službene školske stranice. Film se može pogledati ovdje. Učenici osmih razreda održali su petašima Powerpoint prezentacije koje su tijekom godine izrađivali na nastavi informatike na temu Kritički odnos prema internetu. Teme prezentacija bile su Dobre i loše strane Facebooka, Internetske prijevare, Nasilje na internetu, Internetski bonton, Zaštita osobnih podataka, Virusi i zloćudni programi, Zaštita računala i Ovisnost o internetu. 002_1600_1195

Učenici su sa zanimanjem pratili izlaganja starijih učenika te naučili mnogo toga što im je do tog trenutka bilo nepoznato. S obzirom na to da većina djece nije svjesna svih opasnosti koje s interneta vrebaju, preporučujemo da se ubuduće upravo toj temi posveti još veća pozornost.

006_1600_1195Na ovaj smo se način obilježavanja odlučili zato što smatramo da je djeci lakše prihvatiti savjete svojih prijatelja, vršnjaka ili poznanika nego samo slušati učitelje koji im o prednostima i manama interneta govore na redovnoj nastavi.

U aktivnostima vezanim uz sigurnost na internetu sudjelujemo već godinama. I dalje namjeravamo kontinuirano podizati svijest učenika o prednostima i manama interneta te, kao i inače, cijelu veljaču posvetiti školskome projektu Sigurnost na internetu.