Međunarodni online kviz

tomislav_ramljak

Tomislav Ramljak

slika-dsi-završniNa inicijativu Europske komisije, dugi niz godina u svijetu se obilježava Dan sigurnijeg interneta kada brojni akteri iz područja obrazovanja, zaštite djece, medijske politike i telekomunikacijskog sektora promoviraju sigurno i odgovorno korištenje interneta i modernih tehnologija.

Ove godine Dan sigurnijeg interneta održao se 11. veljače pod parolom „Učinimo Internet boljim zajedno“.

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu u suradnji sa Međunarodnim forumom solidarnosti – Emmaus iz Bosne i Hercegovine, PU Osječko-baranjskom, Ured načelnika, Odjel prevencije, te SŠ Primijenjene umjetnosti i dizajna organizirao je niz aktivnosti u svrhu sigurnijeg korištenja interneta za djecu.

Organiziran je tečaj obuke i osposobljavanja djece za Web detektive, promocija kratkih video spotova u svrhu zaštite djece na internetu, uključujući i premijeru video uratka učenika srednje škole Primijenjene umjetnosti i dizajna iz Osijeka s temom prevencije nasilja na internetu, izložba edukativnih plakata, brošure i letci. Najvažnija aktivnost bila je online kviz dostupan za djecu iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji je sadržavao pitanja o sigurnom korištenju interneta, te ukoliko su djeca postigla 80% i više točnih odgovora sudjelovala su u izvlačenju bogatih nagrada. Kviz je bio otvoren od 9 do 19 sati, te nam je iznimno zadovoljstvo potvrditi da je u kvizu sudjelovalo 5818 djece iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Čestitamo dobitnicima!