Nagrade najboljim eTwinning projektima

lidija_kralj

Lidija Kralj

image

Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizirala je 26. listopada 2012. u zagrebačkom hotelu Westin eTwinning konferenciju na kojoj je stotinjak sudionika imalo priliku doznati više o mogućnostima međunarodne suradnje među školama, načinima osmišljavanja eTwinning projekatate uvođenju inovacija u nastavu.

imageeTwinning konferencija bila je prilikaza osvrt na najbolje projekte iz prošle školske godine. Dunja Babić iz Agencije za mobilnost i programe EU, nacionalne službe za podršku eTwinningu, uručila je nagrade Comet najboljim eTwinning projektima u školskoj godini 2011./2012.

U kategoriji predškolskog odgoja i nižih razreda osnovne škole nagradu je osvojila Nataša Ljubić Klemše iz Prve osnovne škole Bjelovar za projekt „My first ICT hello“.

Tea

Među višim razredima osnovne škole nagradu je osvojila Tea Horvatić iz Osnovne škole Strahoninec za projekt „Mini Hotels Network“

prezi

U kategoriji srednjih škola nagradu je osvojila Mihaela Kelava iz Gimnazije Bjelovar za projekt „Do you speak Google?“.

U posebnoj kategoriji najboljeg školskog tima nagradu je osvojio Tomislav Pavlović iz Osnovne škole Ludina.

eTwinningpredstavlja zajednicu škola u Europi te je jedna od aktivnosti Comeniusa, dijela Programa za cjeloživotno učenje, koja se provodi uz pomoć Središnje službe za podršku u Bruxellesu i nacionalnih službi u svakoj od 33 države sudionice. Agencija za mobilnost i programe EU nacionalna je služba za podršku eTwinningu u Hrvatskoj.

nagradeni

Pomoćnica ravnateljice Agencije za mobilnost i programe Europske unije Ivana Puljizu uvodnom je obraćanju naglasila kako je cilj programa mobilnosti što ih provodi Agencija osigurati prilike i instrumente za internacionalizaciju i uvođenje inovativnih praksi u području obrazovanja i usavršavanja, a uz pomoć aktivnosti eTwinninga ti se ciljevi uvelike i ostvaruju.

Voditelj Odsjeka za Comenius Agencije za mobilnost i programe Europske unije Zvonimir Vidušin naveo je kako Hrvatska bilježi najveći skok po broju korisnka eTwinninga u Europi – od početka provedbe eTwinninga u Republici Hrvatskoj 2009. godine, kada smo Bartimali oko 100 sudionika, njihov broj je već sljedeće godine porastao za 70 posto, a danas je u Republici Hrvatskoj više od 1200 korisnika.

Gost predavač Bert Verwijvel iz Flamanske službe za podršku eTwinningu govorio je o osnivanju eTwinning školskog tima, načinima uključivanja kolega u postojeće i nove projekte te strategiji za uključivanje cijele škole u međunarodne projekte.

NiiloeTwinning ambasadorica Lidija Kralj i Niilo Alhovaara, eTwinning ambasador iz Švedske, govorili su o eTwinningu i sigurnosti na internetu istaknuvši kako je velika odgovornost učitelja u poučavanju i davanju dobrog primjera djeci pri korištenju interneta u obrazovanju.

DejanOvogodišnji gosti konferencije bili su i eTwinning ambasadori Tatjana Gulič, Irena Rimc Voglar i Dejan Kramžar iz Republike Slovenije koji su predstavili svoje eTwinning projekte kao primjere dobre prakse. Kroz njihove primjere moglo se vidjeti koliko složeni i jednostavni mogu biti eTwinning projekti – od proučavanja Sunca do ugošćavanja papirnatog Twinnija.

prezi1

prezi2

Arjana Blažić iz zagrebačke IX. Gimnazije održala je interaktivnu prezentaciju „Vještine 21. stoljeća“.

Fotografije snimila Tea Horvatić.

Pogledajte i vijesti  koje je vrijedna učiteljska ekipa objavljivala na Twitteru tijekom konferencije. Slobodno ih i  zapratite: @dejankramzar @abfromz @NatasaLJK @nln3 @LidijaKralj @teahorvatic @tompavlov @tatjanagulic @tamaravidovic @BartVerswijvel @niiloa 🙂

Jedna misao o “Nagrade najboljim eTwinning projektima

  1. Povratni ping: Jesenski plodovi | Pogled kroz prozor

Komentari su zatvoreni.