Matematika naša svagdašnja

Sandra Gračan

sandra_gracan

imageOva knjiga zanimljiv je spoj popularne i ozbiljne matematike. U njoj ćete osim ozbiljnih tema naći i šaljive primjedbe, birane zadatke, dodatna pitanja za poticanje znatiželje, rijetko spominjane detalje, a povremeno i pričice. Najprije je bila zamišljena kao knjiga za srednjoškolce koji su počeli razvijati ljubav prema matematici, ali na kraju je nastao tekst koji će biti zanimljiv i ostalima: studentima (kako tehničkih fakulteta, tako i same matematike), nastavnicima koji predaju matematiku u osnovnim i srednjim školama, inženjerima i hobistima.

Vjerujemo da će u knjigu – bez obzira na njezinu razinu i opušteniji stil – rado zaviriti i mnogi visoki matematički stručnjaci! Nije ju dobro površno suditi samo po njezinu drugačijem pristupu, nego treba zaći dublje u tekstove jer ćete u tim dubinama otkriti skrivena blaga.

Uostalom, matematičkih knjiga koje su teške i jako ozbiljne imate koliko hoćete – ono što nam nedostaje jest upravo jedna ovakva!

clip_image001Ako zahvaljujući njoj netko zavoli matematiku, nauči nove stvari ili dobije kakvu didaktičku inspiraciju, to će značiti da je knjiga postigla svoj cilj i da je učinila nešto dobro i korisno.

 Knjigu možete naručiti na stranicama http://www.element.hr

Jedna misao o “Matematika naša svagdašnja

  1. Povratni ping: Jesenski plodovi | Pogled kroz prozor

Komentari su zatvoreni.