Tjedni eTwinninga: poticaj učiteljima za povezivanje i suradnju u Europi

agencija

Agencija za mobilnost i programe Europske unije

Od 24. rujna do 10. listopada kampanja Tjedni eTwinninga potiče učitelje iz cijele Europe da se pridruže uzbudljivoj zajednici škola u kojoj mogu stupiti u kontakt s kolegama iz drugih država, razmjenjivati ideje i planirati zajedničke aktivnosti. Učitelji se na eTwinning prijavljuju putem mrežne stranice www.etwinning.net

clip_image002[5]eTwinning je dio Comeniusa, programa Europske unije namijenjenog školama, i pokrenut je s namjerom pružanja pomoći za međusobno povezivanje škola i učitelja, njihovu suradnju i uključivanje učenika u europske školske projekte koji se provode putem interneta.

Europski se učitelji tijekom cijele godine mogu registrirati na portal eTwinning, a Tjedni eTwinninga predstavljaju izvrsnu priliku da se početnicima pruži dodatna podrška i inspiracija kroz posebne videoisječke, smjernice, primjere dobre prakse i već osmišljene projektne ideje.

Pojednostavljena europska suradnja među školama

clip_image004U povodu ove kampanje izmijenjena je radna površina, odnosno poseban dio portala namijenjen registriranim učiteljima, koji će ovih deset dana biti posebno prilagođen manje iskusnim korisnicima. Uvedeno je jednostavno i intuitivno sučelje koje će školama olakšati pristup projektima međunarodne suradnje i upoznati učitelje s inovativnim metodama poučavanja.

Dodatne informacije

eTwinning portal
Tjedni eTwinninga

 

clip_image002[7]

Jedna misao o “Tjedni eTwinninga: poticaj učiteljima za povezivanje i suradnju u Europi

  1. Povratni ping: Mobilni pogled | Pogled kroz prozor

Komentari su zatvoreni.