Drugi newsletter grupe Visibility of eTwinning projects

daniela_bunea

Daniela Bunea, BA
Windows Live account: daniela.arghir@hotmail.com
Blog: http://questsandtreks.edublogs.org/

clip_image002

Od listopada 2010 članovi eTwinning grupe „Visibility of eTwinning projects“ zajednički rade na povećanju vidljivosti eTwinning projekata. Povećanje vidljivosti ostvareno je kroz eTwinning aktivnosti, koje su dio Comenius programa Europske unije za škole – programa za razmjenu iskustava i znanja, promicanja maštovitih ideja, davanje konstruktivnih povratnih informacija, inspiracije o tome kako najbolje iskoristiti eTwinning projekte te jačanje osjećaja pripadnosti europskoj mreži škola!

clip_image004

Ideja ove eTwinning grupe osmišljena je tijekom radionice profesionalnog razvoja za eTwinning ambasadore u Villasimiusu, Italija, u svibnju 2010. Osjećala sam da mnoge eTwinning projekte treba podijeliti sa širom zajednicom i odlučila sam pokušati povećati vidljivost projekata drugih eTwinnera. Moja ideja bila je zanimljiva i drugim eTwinning ambasadorima koji su s mnogo entuzijazma naporno radili kako bi pokrenuli novu grupu pod nazivom The eTwnning Group Project Visibility.
Grupa sada ima 180 članova iz gotovo svih 32 eTwinning zemalja, koji su posvećeni raznolikim aktivnostima i zajednički rade na proširivanju dosega i vidljivosti eTwinning projekata, na siguran, odgovoran i učinkovit način.

clip_image006U srpnju 2011. objavili smo prvi Newsletter koji je izvrsno prihvaćen i pohvaljen kao prikladna zbirka članaka o vidljivosti eTwinning projekata. Nakon godinu dana bilo je vrijeme za objavu 2. broja i bila sam zaista ponosna čitajući opise projekata koje su kolege poslali.

Članci u drugom Newsletteru olakšat će vam putovanje eTwinning morem i dati dobar vjetar u leđa nizom zanimljivih i aktualnih članaka koji vam pružaju informacije o projektima, njihovim autorima, ali i raznim novim alatima koji su korišteni u eTwinning projektima.

clip_image008

Rad u grupi pokazao je da naši newsletteri imaju važnu ulogu u povezivanju učitelja, pružanju podrške te otkrivanju bitnih sadržaja i eTwinninga široj publici.
Svi članci su jasno strukturirani i lako dostupni. Pisci članaka podijelili su svoja iskustva i znanja vezana za istraživanje informacija kako najbolje promicati eTwinning projekte, širiti vijesti o eTwinning projektnim aktivnostima na najprimjereniji način, osiguravajući da drugi učitelji i učenici imaju koristi od njihovog iskustva ujedno povećavajući potencijale eTwinning projektnih aktivnosti. Na taj su način eTwinning projekti predstavljeni javnosti na ujednačen i atraktivan način, pobuđujući interes novih korisnika.

Nadam se da će i ubuduće naši bilteni pomagati u promicanju ciljeva i aktivnosti vidljivosti eTwinning projekata tako da još mnogo kolega ima priliku predstaviti svoje projekte. The eTwinning Group Project Visibility otvorena je grupa koja omogućava rasprave na kojima članovi grupe dijele svoja mišljenja, potiču profesionalni razvoj, izgrađuju osjećaj kolegijalnosti i razmjenjuju novosti.

imageProtekle dvije godine, niz učitelja hrabro je predstavio svoje projekte i podijelio iskustva sa širokom publikom, na čemu im najtoplije zahvaljujem. Bile su to vrlo uzbudljive godine i nadam se da nam takve i slijede. Veselim se zanimljivim doprinosima novih i starih članova i pozivam vas da nam se pridružite u grupi Visibility of eTwinning projects. Pronaći ćete je na portalu eTwinning u odjeljku za grupe.

Newsletter 1: Making the right waves
Newsletter 2: Sailing the right seas

Jedna misao o “Drugi newsletter grupe Visibility of eTwinning projects

  1. Povratni ping: Povratak u školu | Pogled kroz prozor

Komentari su zatvoreni.