Geografija u Profilu

tanja_horvat

Tanja Horvat

clip_image002Na mrežnoj stranici Geografija u Profilu nalaze se sadržaji namijenjeni nastavi geografije u osnovnoj i srednjoj školi koje su osmislili Profilovi autori i suradnici. U ove je dvije godine postojanja mrežna stranica postala mjesto na kojem materijale za nastavu redovito preuzima više od 80 profesora geografije iz cijele Hrvatske i regije. Svaki mjesec na stranicama se pojavljuju novi sadržaji.

Zašto je vrijedno posjetiti mrežnu stranicu Geografija u Profilu?

Želite li naučiti kako primijeniti IKT vještine u nastavi geografije ili u nastavi primjenjivati clip_image004materijale koje su osmislili Profilovi autori? Na dijelu mrežne stranice koji nosi naziv e-geografija uz savjete i korisne materijale (obrazovne igre, kvizove znanja, vježbe na karti) s lakoćom ćete razvijati digitalne vještine svojih učenika i tako ostvariti jedan od ciljeva suvremene nastave. Pomoć u razvijanju vlastitih informacijskih vještina možete pronaći i u Vesninim IKT savjetima.

U metodičkom se kutku nalaze primjeri pisanih provjera znanja, prijedlozi Izvedbenih i Operativnih planova rada, a naši suradnici predstavljaju primjere dobre prakse i daju metodičke savjete. U primjerima dobre prakse navedeni su uspješno realizirani školski projekti u kojima je ostvarena međupredmetna suradnja, a tu su i primjeri obrade ili ponavljanja različitih nastavnih sadržaja. U metodičkim savjetima možete pronaći savjete kako prilagoditi nastavu nadarenim učenicima, učenicima s poteškoćama u učenju, kako ocjenjivati plakate te kako osmisliti projekte u nastavi geografije ili terensku nastavu.

Na stranici možete pronaći informacije o Profilovim geografskim izdanjima – što smo do sada pripremili kako bismo učiteljima i nastavnicima olakšali osmišljavanje i izvođenje nastavnog procesa te koje vas novosti očekuju.

Volite li putovati? Zaustavite se na našoj mrežnoj stranici i kliknite ovdje.

Profilovi će vam autori preporučiti štivo za čitanje te podijeliti s vama dojmove s putovanja.

clip_image006

Vjerujemo da ćete redovito posjećivati mrežnu stranicu Geografija u Profilu i dijeliti s nama svoja iskustva kako bismo zajedno osmislili poticajnu i kreativnu nastavu. Želite li s nama podijeliti svoja iskustva iz nastave, s putovanja ili pomoći savjetom, slobodno nam se javite i postanite naši suradnici.

Pridružite nam se na našem zajedničkom putovanju svijetom Geografije. Putovanja su uvijek ugodnija u društvu.

Stara indijanska poslovica kaže: „Nikada ne možeš dva puta ući u istu rijeku.“ Vjerujemo da je tako i u mrežnom svijetu pa ćete svakim novim posjetom mrežnoj adresi Geografija u profilu otkriti nove sadržaje.

Dobrodošli!

Vaše uredništvo geografije u Profilu geografija@profil.hr

Jedna misao o “Geografija u Profilu

  1. Povratni ping: Najbolji smo | Pogled kroz prozor

Komentari su zatvoreni.