U Osnovnoj školi Bilje započeo projekt

„Čitamo mi, u obitelji svi“

ankica_bilandzic

Ankica Bilandžić

Jučer (11. travnja 2012.) u Osnovnoj školi Bilje započeo je projekt „Čitamo mi, u obitelji 2012-04-11 15.35.47svi“. Projekt se, u organizaciji Hrvatske mreže školskih knjižničara, provodi u cijeloj Hrvatskoj u više od 130 škola.
U projektu sudjeluju učenici 3.a i 3.b razreda sa svojim učiteljicama Ilonkom Milić i Zorom Jerković, a koordinator projekta je školski knjižničar Tihomir Dunđerović. Knjige za provedbu projekta su nabavljene dijelom donacijom 2012-04-11 16.06.30Privredne banke Zagreb, a dijelom sredstvima škole pa je na taj način fond školske knjižnice obogaćen vrijednim naslovima.
Projektom „Čitamo mi, u obitelji svi“ promiče se važnost čitanja te važnost obitelji u oblikovanju čitalačkih navika djece nižih razreda. Roditeljima se skreće pozornost na činjenicu da bi oni sami trebali biti uzor svojoj djeci u čitanju, umjesto da ih tjeraju na čitanje.
Projekt se provodi s učenicima trećih razreda tijekom drugog polugodišta.
2012-04-11 16.07.49Svake srijede ždrijebom se odlučuje da naprtnjaču dobiva jedan od zainteresiranih učenika. U knjižničnoj naprtnjači nalazi se komplet od 8 knjiga iz različitih područja: dječja beletristika, slikovnice, strip, beletristika, popularno-znanstvena knjiga, priručnik za roditelje, knjige o kvalitetnom provođenju vremena, hrvatskoj povijesti itd. Osim knjiga, u naprtnjači se nalazi i bilježnica u koju učenici sa svojim ukućanima upisuju svoje dojmove tijekom čitanja.
Sljedeće srijede, učenik koji je vratio naprtnjaču u školu, ima prigodu u nekoliko minuta drugim učenicima prepričati sve lijepo i zanimljivo što mu se dogodilo tijekom proteklih nekoliko dana kad su u njegovoj obitelji svi članovi čitali knjige iz knjižnične naprtnjače.
Provedbom ovog projekta roditeljima se skreće pozornost na važnost svladavanja tehnike čitanja, motivira ih se i upućuje kako da pomognu svojoj djeci u svladavanju tehnike čitanja, senzibilizira ih se za sklonost školskoj knjižnici i školskom knjižničaru, skreće im se pozornost na to da knjižnica nije samo prostorija u kojoj se posuđuju knjige, već se nudi niz drugih usluga.

2012-04-11 16.55.312012-04-11 16.56.39

Jedna misao o “U Osnovnoj školi Bilje započeo projekt

  1. Povratni ping: Pogled povezuje | Pogled kroz prozor

Komentari su zatvoreni.