Božićna čarolija u I. osnovnoj školi Čakovec

ivana_ruzic 

Ivana Ružić

Unatoč tome što je ovoga prosinca nedostajalo snijega, u I. osnovnoj školi Čakovec božićne čarolije, dobrote i veselja bilo je i više nego dovoljno.

Učenici i učitelji škole, pod vodstvom pedagoginje Dubravke Kečkaš i prof. glazbene kulture Bojane Terzo, organizirali su dobrotvornu priredbu s ciljem sakupljanja novčanih sredstava namijenjenih kao pomoć za liječenje i ostvarenje terenske nastave učenika slabijeg materijalnog statusa.

Učenici 6.a, 6.b i 7.d razreda s učiteljicom engleskog jezika Ivanom Mesarić i učiteljicom informatike Ivanom Ružić razmjenjivali su božićne čestitke i želje, upoznavali gradove, škole i božićne običaje te gradili prijateljstva sa 17 škola diljem Europe u eTwinning projektu „Christmas cards with a smile from Europe“.

Ključne riječi: I. osnovna škola Čakovec, Božić, dobrotvorna priredba, eTwinning

Dobrotvorna priredba

prodajaU najvećoj i najstarijoj školi u Međimurju učenici, roditelji i djelatnici škole su po prvi put zajedničkim snagama organizirali dobrotvornu priredbu s ciljem sakupljanja novčanih sredstava namijenjenih kao pomoć za liječenje i ostvarenje terenske nastave učenika slabijeg materijalnog statusa.

navijaciceSlika 1. Prigodna prodaja

Na priredbi su se predstavili učenici škole (sadašnji i bivši) sa svojim različitim hobijima i talentima: pjesmom, plesom, sviranjem, žongliranjem, glumom,…

Slika 2. Nastup navijačica Livi

Uz predstavljanje različitih izvannastavnih aktivosti u školi, učenici su se predstavili i svojim izvanškolskim aktivnostima pa smo imali prilike vidjeti nastupe studija suvremenog bend8cplesa Teuta, plesnog centra Livi, cheerleaders Livi, osnovne baletne škole Čakovec, gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan Čakovec, karate kluba Šotokan-Globus, a posebno izdvajamo nastup grupe Nexus i Rebeke Posavec koji su bili finalisti showa Supertalent.

Slika 3. Nastup benda 8. c razreda

karatistiOsim nastupa učenika, na priredbi su nastupili i gosti Marija Jambrošić, glazbeni sastav Novi zvuk i Marko Košutić. Ovim putem zahvaljujemo na sponzorstvu u vidu tehničke podrške Timu Vucković.

Slika 4. Nastup karatista

Prije i poslije same priredbe organizirana je prodaja prigodnih učeničkih radova te su učenici i na taj način predstavili svoja znanja i vještine i pomogli ostvarenju zajedničkog cilja.

Oduševljeni nastupima na priredbi, radovima učenika, angažiranosti svih pozvanih u ostvarenju zajedničkog cilja jednoglasno smo odlučili da ćemo ovakvu dobrotvornu priredbu obvezno ponoviti, i to već za Valentinovo.

Christmas cards with a smile from Europe

Učenici 6.a, 6.b i 7.d razreda božićne čestitke i želje, običaje i tradiciju Međimurja predstavili su učenicima u 17 škola diljem Europe: Francuskoj, Njemačkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Španjolskoj, Portugalu, Grčkoj, Poljskoj, Turskoj, Rumunjskoj, Švedskoj, Finskoj, Danskoj, Nizozemskoj, Litvi, Danskoj, Slovačkoj te dalekom Reunionu – francuskom otoku u Indijskom oceanu.

pismaSvi sudionici projekta izrađivali su božićne čestitke, ispunili ih božićnim željama te poštom poslali u sve škole. Osim čestitaka, izrađivali smo i razmjenjivali digitalne materijale poput prezentacija, filmova, pjesama i sl.

Slika 5. Slanje čestitki

Upoznali smo pravi grad iz bajke – Salamacu u Španjolskoj, naučili da u Portugalu svećenik blagoslivlja domove svojih vjernika za Uskrs, na Reunionu se za Božić priređuju veliki vatrometi na obali, a učenici su za Božić na ljetnim praznicima. U Bugarskoj i Rumunjskoj tradicionalno jelo za Božić je sarma i još niz zanimljivosti iz svih dijelova Europe.

otvaranjeotvaranje2
Slike 6 i 7. Otvaranje i čitanje pristiglih čestitki

Više o samom projektu možete saznati ovdje.

Oduševljeni novim znanjima i prijateljstvima, uključili smo se u nove projekte sa željom da gradimo nova poznanstva i prijateljstva te upoznajemo nove krajeve i njihove posebnosti.

Jedna misao o “Božićna čarolija u I. osnovnoj školi Čakovec

  1. Povratni ping: Pogled i na lavinu, ako treba | Pogled kroz prozor

Komentari su zatvoreni.