Ljeto nam se vratilo

lidija_kralj

Lidija Kralj

Evo, i još jedna školska godina je na zalasku i naš pogled unatrag odražava zadovoljstvo postignutim. Hvala vam što ste se družili s nama, a bilo vas je zaista puno – oko 2 500 000 hitova, 30 000 posjetitelja te 15 000 jedinstvenih IP-ova svaki mjesec.

Najužurbanija i najpozitivnija atmosfera bila je tijekom siječnja i veljače kad smo zajedničkim snagama odradili akciju „Sigurniji internet za djecu“ i pokazali kako možemo, znamo i želimo pomoći djeci, roditeljima i učiteljima da se snađu i budu sigurni u svijetu suvremenih tehnologija.
Sigurnost djece na internetu područje je na kojem kontinuirano radimo cijele godine pa ste tako mogli čitati savjete, prijedloge i vijesti na Portalu ucitelji.hr, a posebice u forumu „Sigurnost na internetu“ koji je privukao 50-ak tisuća vaših posjeta.
Ove godine po prvi put smo krenuli s forumima i naučili da ih zaista volite čitati, da su vam zanimljivi, ali i da ste sramežljivi pa se rijetko uključujete u rasprave.

U forumu „Međunarodna suradnja“ bilo je najživahnije – 649 poruka i 90 000 posjeta Smiješak. Kroz taj forum, vijesti na portalu te članke u Pogledu nastojali smo vas motivirati, savjetovati pa čak i malo „pogurnuti“ na sudjelovanje u Programu za cjeloživotno učenje. Hvala svima koji su svoja iskustva i savjete podijelili s nama pa ukoliko vam zatreba nešto iz tog područja, pretražite Pogled kroz prozor s ključnom riječi Comenius.
Program za cjeloživotno učenje i ostali programi Europske zajednice povezali su nas s Agencijom za mobilnost i programe EU, Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te s Delegacijom Europske unije u Republici Hrvatskoj. Svima zahvaljujemo na podršci i suradnji i veselimo se nastavku zajedničkih, europskih aktivnosti.

Na suradnji zahvaljujemo i CARNetu i Agenciji za odgoj i obrazovanje s kojima stalno surađujemo i zajednički provodimo različite aktivnosti.

Ove godine puno smo se bavili i temama iz područja pedagogije i psihologije, kroz članke u Pogledu te forum „Pedagoško-psihološke teme“ i nadamo se da ste našli odgovore na neka pitanja koja vas tište te savjete kako što kvalitetnije i odgovornije biti učitelj, roditelj ili učenik.

Da bismo vam informacije, primjere dobre prakse i savjete pružili na što više načina, koristili smo i Twitter i blogove: Gogini mali savjeti, Ah te tehnologije, Lidijin kutak i Dnevnik učiteljice. Naše blogerice pisale su o svojim svakodnevnim iskustvima u školi i izvan nje, o primjeni raznih tehnologija u nastavi, davale savjete kako se pripremiti za stručno usavršavanje u inozemstvu. Za slučaj da ih niste uspjeli redovno pratiti tijekom školske godine, sad ih možete na miru čitati i smišljati kako biste njihove prijedloge primijenili u nastavi već ove jeseni.

Webinari su postali naša prepoznatljiva aktivnost, bilo ih je puno i bavili su se različitim temama pa o njima možete čitati u čak tri članka u ovom broju Pogleda:

Drago nam je vidjeti da su vam webinari postali uobičajen način stručnog usavršavanja, da ih pratite uživo i preuzimate snimke naknadno te sami predlažete predavače i teme.

Kad se tijekom odmora zaželite malo školskih tema, zavirite na Portal ucitelji.hr, posebice u rubriku „Zašto ne biste“ u kojoj vam donosimo prijedloge za usvajanje novih znanja i vještina te članke i vodiče u Obrazovnim sadržajima ili prelistajte stare brojeve Pogleda (30 brojeva s 561 člankom).
Ugodno se odmorite i vidimo se krajem kolovoza.

Jedna misao o “Ljeto nam se vratilo

  1. Povratni ping: Pogled na zalazak sunca | Pogled kroz prozor

Komentari su zatvoreni.