Učenik, a ambasador!

ankica_bilandzic

Ankica Bilandžić

a4Aces je mreža škola srednje Europe kojoj je cilj poticati mlade ljude i nastavnike na međunarodnu suradnju i razmjenu znanja. Aces potiče inovativne načine učenja koji pridonose procesu europske integracije. Zemlje partneri u mreži škola trenutno su Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Slovačka, Mađarska, Kosovo, Makedonija, Moldvija, Crna Gora, Rumunjska i Srbija.

Ovaj projektni ciklus pod nazivom „Kreirajte svoja rješenja. Konflikti u školama.“, trajao je a5od rujna 2010. do ožujka 2011. godine, a Osnovna škola Bilje sudjelovala je u njemu u partnerstvu s osnovnom školom iz mjesta Kisnana u Mađarskoj. Projekt je nosio naziv „Show respect to be respected“, odnosno „Pokaži poštovanje da bi te poštovali“, a temeljio se na uvažavanju razlika, učenju i stjecanju novih znanja i vrijednosti.

Provedene su mnogobrojne projektne aktivnosti koje su, između ostaloga, uključivale posjete učenika partnerskoj školi, ugošćivanje učenika iz partnerske škole, razne radionice, slikanje grafita na platnu, prijateljska sportska natjecanja, ali i zabave s puno plesa i smijeha, a krajnji rezultat bio je puno novih znanja, iskustava i, što je najvažnije, puno novih prijateljstava.

a1U konkurenciji 45 projekata naš je projekt, koordiniran od strane vrijedne nastavnice engleskog jezika i članice projektnog tima OŠ Bilje, prof. T. Liović, nagrađen u kategoriji „Sudjelovanje učenika“, a učenik Marinko Kljaić koji je bio zaslužan za prezentaciju projekta na akademiji održanoj u Pragu (29. 3. 2011. – 1. 4. 2011.), postao je i Acesov ambasador te i na taj način u najboljem svjetlu predstavio svoju školu, Baranju i našu zemlju.

a2a3

Cijeli projekt i njegova provedba dali su nam puno toga, nezaboravne trenutke, neprocjenjiva iskustva, ali i elan, poticaj i volju da s još više žara pristupimo novim i sličnim projektima te ćemo se ponovo pokušati priključiti Acesovoj obitelji u novom projektnom ciklusu “Building bridges in societies – volunteer in your communities”.

Sve o Acesu možete doznati na adresi www.aces.org.

Jedna misao o “Učenik, a ambasador!

  1. Povratni ping: Pogled s konferencija | Pogled kroz prozor

Komentari su zatvoreni.