Internetski projekti u III. osnovnoj školi Čakovec

natasa_boj

Nataša Boj

Nekoliko posljednjih godina s učenicima osmih razreda redovito sudjelujem u različitim projektima.

slika6_biodieselPrvi internetski projekt bio je vezan uz natječaj „Futur Energia“. U to vrijeme nisam ni znala da ću radeći na jednom projektu zajedno sa svojim učenicima, ujedno doći i do informacija i ideja za neke nove projekte. Tako smo zahvaljujući tom projektu sasvim slučajno naišli na mrežnu stranicu ekološke udruge „Kneja“ i ostvarili kvalitetnu suradnju uključujući se u različite akcije i radionice, doprinoseći tako povećanju ekološke osviještenosti svih učenika i djelatnika škole.

slika1_šumaZadnja akcija u koju smo se uključili bila je akcija pošumljavanja u Knejinom obrazovnom centru u Črečanu. Pozivamo i vas na suradnju s „Knejom“, a najmanje što možete učiniti je da posjetite njihovu uistinu bogatu mrežnu stranicu na adresi www.kneja.hr.

Trenutno smo uključeni u projekt U4Energy. Radeći na tom projektu, učenici su došli do informacije kako postoji netko tko i od otpadnih plastičnih čepova radi nešto novo i iskoristivo, tj. reciklira ih. Zahvaljujući toj informaciji, trenutno je u tijeku naš novi projekt pod nazivom „Plastičnim čepovima do skupih lijekova.“ Riječ je o akciji širih razmjera kojom pozivamo na suradnju sve ljude dobre volje.

slika7_cepovi3.A RAZRED - AKCIJA PRIKUPLJANJA PLASTIČNIH ČEPOVA S OTPADNE AMBALAŽE U SVRHU RECIKLIRANJA ISTIH

Ukoliko ste spremni uložiti samo malo dobre volje, a činiti višestruko korisna djela, pridružite nam se u akciji skupljanja plastičnih čepova s različite otpadne ambalaže.

Kako ćete pomoći?

  1. Omogućit ćete recikliranje otpada i na taj način doprinijeti zaštiti svog okoliša.
  2. Novac od prodaje čepova donirat ćete u dobrotvorne svrhe za kupnju skupih lijekova teško bolesnim osobama.
  3. Ujedno ćete doprinijeti obilježavanju Europske godine volontiranja čiji je slogan: „Volontiraj, učini razliku!“.

Učenici su oformili i grupu na Facebooku pod nazivom „Daj svoje vrijeme, daruj nekome osmijeh.“

S obzirom da se ova godina obilježava kao Europska godina volontiranja, škola se javila na natječaj ACES-a zajedno sa školama partnerima iz Bugarske i Bosne i Hercegovine. Svaka će škola provoditi niz volonterskih aktivnosti u razdoblju od rujna 2011. do ožujka 2012., a po završetku će se predstavnici učitelja i učenika iz svih triju škola sastati i razmijeniti svoja iskustva.

slika4_poster_plastikaslika5_stari mobiteli

Sudjelujući u internetskim projektima stječete nova znanja, upoznajete nove ljude i nove kulture. Sudjelujete li u projektima sa školama iz drugih država, usavršavate strani jezik i, što je najvažnije, učite na jedan drugačiji način. Ili, kao što je na jednom predavanju rekla predstavnica Agencije za mobilnost i programe Europske unije, unosite boje u svoju školsku svakodnevicu. U potpunosti se slažemo s njom.

Jedna misao o “Internetski projekti u III. osnovnoj školi Čakovec

  1. Povratni ping: Pogled s konferencija | Pogled kroz prozor

Komentari su zatvoreni.