Državno natjecanje iz informatike/računalstva – INFOKUP 2011.

zeljka_knezovic

Željka Knezović

20. državno natjecanje iz informatike/računalstva, Infokup 2011., natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske organiziralo je i provodilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Agencija za odgoj i obrazovanje i DUMP Udruga mladih programera iz Splita, uz suorganizatora Hrvatsku akademsku istraživačku mrežu CARNet.

Pogledajte fotoalbum otvorenja na ovoj poveznici.

Od 17. do 20. travnja 2011. godine u Rapcu su se okupili najbolji mladi hrvatski informatičari i njihovi mentori koji su to pravo stekli postignutim rezultatima na županijskim natjecanjima. Na Državno je Infokup natjecanje ukupno pozvano 188 učenika i 97 mentora. Najveći broj učenika stigao je iz Grada Zagreba i to čak 74 učenika, a zatim slijede Varaždinska, Međimurska, Osječko-baranjska i Zagrebačka županija, dok su ostale županije zastupljene s nešto manjim brojem učenika. Ove smo godine na Državnom natjecanju iz informatike i računalstva, na naše veliko zadovoljstvo a pomalo zahvaljujući i uvođenju nove kategorije – Osnove informatike za osnovne škole, vidjeli učenike iz svih županija.

Od 113 učenika osnovnih škola pozvanih na Državno natjecanje, 34 učenika natjecalo se u programskom jeziku LOGO, 34 u programskim jezicima BASIC/PASCAL/C/C++, 31 učenik u kategoriji Osnove informatike, a u kategoriji Razvoj softvera bilo je predstavljeno 14 autorskih softverskih radova.

Pogledajte fotoalbum natjecanja na sljedećoj stranici.

Od 89 učenika srednjih škola, 47 učenika se tijekom dva dana natjecalo u rješavanju problemskih zadataka u programskim jezicima PASCAL/C/C++, 32 učenika u kategoriji Osnove informatike, a u kategoriji Razvoj softvera predstavljeno je 10 autorskih softverskih radova.

Rezultate svih kategorija natjecanja možete pronaći na stranicama Infokup natjecanja odabirom tražene kategorije.

Najuspješnije učenike koji su u svojim kategorijama osvojili jedno od prva tri mjesta nagradili smo medaljama koje je ručno izradila škola domaćin Osnovna škola „Ivo Lola Ribar“ iz Labina te simboličnim nagradama škole domaćina, Infokup majicama te raznim poklonima tvrtke Microsoft Hrvatska.

Pogledajte fotoalbum na sljedećoj stranici.

Zahvaljujemo glavnom sponzoru Samsungu te svim donatorima koji su nam pomogli na razne načine, a posebno Microsoftovim inovacijskim centrima iz Varaždina i Splita te Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje iz Splita (FESB) koji su nam posudili izvrsna računala za natjecanje. Hvala svima ostalima koji su na razne načine pomogli da se Državno natjecanje održi na zavidnoj razini i s puno novina te predstavnicima medija poput BUG-a, Istarskih novina, HTV-a, raznim portalima (ucitelji.hr).

Također se zahvaljujem cijelom Državnom povjerenstvu, stručnim suradnicima iz DUMP-a te svim mentorima volonterima koji su doprinijeli uspješnosti i profesionalnosti obljetničkog natjecanja.

Pogledajte fotoalbum  na ovoj poveznici.

Kako je sve skupa izgledalo, možete vidjeti na službenim stranicama natjecanja u pisanim objavama ili videozapisima.

Čestitke svim pobjednicima!

Jedna misao o “Državno natjecanje iz informatike/računalstva – INFOKUP 2011.

  1. Povratni ping: Pogled s konferencija | Pogled kroz prozor

Komentari su zatvoreni.