Multimedijska izložba i zaslužene nagrade

lidija_kralj

Lidija Kralj

Kako bi aktivno doprinijeli podizanju razine svijesti šire javnosti o potrebi sigurne i odgovorne uporabe informacijsko-komunikacijskih tehnologija, Središnji državni ured pozivnicaza e-Hrvatsku i zajednica Suradnici u učenju organizirali su multimedijsku izložbu „Zajedno za sigurniji internet’“.
Tom prilikom predstavljeni su radovi učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske koji su u sklopu akcije „Sigurniji internet za djecu“ svojim radovima upozorili vršnjake na moguće opasnosti na internetu te ih savjetovali  kako se primjereno, odgovorno i sigurno ponašati na internetu.

Izložbu je otvorio Igor Lučić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku.

Postavljanjem dijela multimedijske izložbe „Sigurniji internet za djecu“ u svojim prostorijama, Središnji državni ured za e-Hrvatsku omogućio je posjetiteljima da uživo isprobaju igre, pogledaju videozapise te provjere svoja znanja o sigurnosti na internetu kroz kvizove koje su osmislili učenici osnovnih i srednjih škola.

Fotografije s izložbe možete pogledati ovdje.

Podijelili smo nagrade

Kao što smo pisali u prošlom broju Pogleda, akcija „Sigurniji internet za djecu“ potaknula je 400 učenika na izradu multimedijskih radova kojima su vršnjake savjetovali kako primjereno, odgovorno i sigurno koristiti internet. Za sve njih Microsoft Hrvatska, Hrvatski Telekom i Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj pripremili su nagrade.

Učenici koji su izradili najbolje radove dobili su torbu, majicu, brošuru o EU te vezicu za mobitel, a pohvaljeni učenici majice i vezice. Za veće grupe učenike pripremili smo blokove i kemijske, a i svi mentori učenika dobili su torbe i blokove.

torbamajica2EU-brosureT-com-blokovi

diploma

 

Svim smo sudionicima poslali diplome i zahvale tako da imaju uspomenu na ovogodišnju akciju. Čestitke svima i vidimo se i sljedeće godine, zar ne?

Pogledajte fotografije sudionika iz nekoliko škola. Sve fotografije objavit ćemo i na stranicama akcije.

OŠ Horvati, Zagreb

OŠ „A. N. Gostovinski“, Koprivnica

koprivnicakoprivnica3koprivnica5

OŠ Veliki Bukovec

os-veliki-bukovec2os-veliki-bukovec-svi-sudionici

IX. Gimnazija, Zagreb

deveta1deveta2deveta4deveta5deveta6

OŠ Popovača

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OŠ Side Košutić, Radoboj

<SAMSUNG DIGITAL CAMERA>
OŠ Tužno

TuznoTuzno2Tuzno3

OŠ „Fran Franković“, Rijeka

2 misli o “Multimedijska izložba i zaslužene nagrade

  1. Povratni ping: Proljeće s Pogledom | Pogled kroz prozor

  2. Povratni ping: Pogledom u proljeće | Pogled kroz prozor

Komentari su zatvoreni.