Infokup 2011. – županijska razina

zeljka_knezovic

Željka Knezović

IMG_186114. ožujka 2011. održana su županijska natjecanja iz informatike i računalstva za učenike osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske. Svi učenici, koji su postigli zavidne rezultate na školskoj razini natjecanja, bili su pozvani na županijsku razinu kako bi pokazali svoja znanja u rješavanju algoritamskih problema, u osnovama informatike i računalstva te kako bi prikazali zanimljiva softverska rješenja određenih životnih problema i načine na koje ih uz pomoć tehnologije mogu realizirati.

Pogledajmo kako je to izgledalo u brojkama: na školskoj razini Infokupa sudjelovalo je 6060 natjecatelja, a na županijsku razinu pozvano ih je 2046.

Najveći broj natjecatelja, što nas jako veseli, dolazi iz osnovnih škola, i to 1194 učenika:

  • Najpopularniji programski jezik osnovnoškolcima je LOGO (509 učenika, od čega je najveći broj učenika iz 6. razreda te učenika do 5. razreda).
  • 271 osnovnoškolac natjecao se u programskom jeziku Basic/C/C++, najviše učenici 7. razreda.
  • Znanje u kategoriji Osnove informatike pokazao je 381 natjecatelj.
  • Iznimno nas veseli brojka od 33 rada u kategoriji Razvoj softverskih rješenja. Mali i ozbiljni programeri, nema što! Što li će tek raditi u srednjoj školi?

Iz srednjih je škola na županijsku razinu bilo pozvano 952 učenika:

  • Kategorija Algoritmi u kojoj su učenici pokazali svoja znanja u programskim alatima Pascal/C/C++ okupila je 260 natjecatelja.
  • Kategorija Osnove informatike okupila je 564 natjecatelja (najveći broj učenika dolazi iz prirodoslovno-matematičkih gimnazija, zatim općih gimnazija i neznatno manje iz strukovnih škola).
  • U kategoriji Razvoj softverskih rješenja predstavljeno je 28 radova.

Tko će biti pozvan na državnu razinu Infokup natjecanja, saznat ćemo 1. travnja 2011., kako propisuju pravila Natjecanja, odnosno nakon provjere rješenja i odluke nadležnog Državnog povjerenstva. Informacije o tome tko je pozvan na jubilarno 20. natjecanje iz informatike i računalstva, bit će objavljene na službenim stranicama Infokup natjecanja www.infokup.hr.

U ime organizatora natjecanja i cijelog tima Infokupa 2011. čestitam svim natjecateljima na postignutom uspjehu!

2 misli o “Infokup 2011. – županijska razina

  1. Povratni ping: Proljeće s Pogledom | Pogled kroz prozor

  2. Povratni ping: Pogledom u proljeće | Pogled kroz prozor

Komentari su zatvoreni.