Međunarodni webinari u 2010. godini

iva_bosiljevac

Iva Bosiljevac

Polako kraju privodimo ovogodišnji ciklus međunarodnih webinara „Let’s learn together“ iz programa „Suradnici u učenju“ u kojemu su nam učitelji iz raznih zemalja predstavili svoje projekte i inovativne načine korištenja informacijske tehnologije u obrazovanju.

Ugostili smo sudionike Foruma inovativnosti u obrazovanju iz raznih europskih zemalja, ali i druge projekte kojima je cilj učiteljima približiti korištenje računala u obrazovanju.

Na početku ciklusa Bart Verswijvel nam je predstavio belgijski projekt „Teacher Aid“ u kojemu studenti nesigurnim učiteljima pomažu savladati izazove korištenja informacijske tehnologije.

Učitelji sjevernoirske osnovne škole „Christ the Redeemer” iskoristili su Formulu 1 za poticanje učenja kod djece te više o tome ispričali u webinaru „Students driving learning forward“.

Susanna Galstyan iz Armenije predstavila je svoj projekt „Logical Rebus” u kojem se učenici nadopunjuju i stječu nove vještine stvarajući križaljke korištenjem računalnih programa i interneta, a kako se društveni mediji mogu sigurno koristiti za pružanje bogatijeg obrazovnog iskustva, pokazao nam je David Rogers iz Velike Britanije kroz projekt „Pirati i društvene mreže“.

Predstavljanje državnih pobjednika Foruma inovativnih učitelja nakratko smo prekinuli kako bismo saznali na koji način briselski „School Technology Innovation Center” podržava poučavatelje u ostvarivanju svih prednosti učinkovitog korištenja informacijske tehnologije u učenju i poučavanju.

Kako učenje jezika učiniti zanimljivijim, pokazala nam je Nicole Wildisen iz Švicarske svojim projektom „Historias Pingpong“ u kojem njezini učenici pomoću interneta uče s vršnjacima iz Gvatemale, a da i hrvatske škole mogu više nego uspješno surađivati sa stranima, dokazala je Suzana Delić iz OŠ Horvati svojim međunarodnim videokonferencijama pomoću kojih su njezini učenici dobili priliku upoznati nove zemlje, običaje, gradove i svoje vršnjake.

S velikim smo zadovoljstvom ugostili Lindu Fahlberg Stojanovsku iz Makedonije koja je u webinaru „Učionice i obrazovanje: Videoprojektori i dinamične prezentacije” pokazala kako u razrede na učinkovit način integrirati tehnologiju.

Ekološka pitanja, umjetnost, društvene mreže i međunarodnu suradnju ujedinila je u svom projekt „Razred bez zidova“ Jan Webb iz Velike Britanije. Na koji način se u Ukrajini bave temom sigurnosti djece na internetu, približila nam je Yana Kurchenko predstavljajući „Onlandiu“ – nacionalnu kampanju u kojoj djeca, roditelji, učitelji i svi ostali korisnici mogu naučiti sve potrebno o sigurnijem i odgovornijem ponašanju na Internetu.

Arjana Blažić iz zagrebačke IX. gimnazije ponosno nam je predstavila svoj projekt „Greetings from the world“ s kojim je ušla među prvih 35 projekata na ovogodišnjem „Worldwide Innovative Education Forumu“ održanom u Južnoj Africi, a Stefan Stenbom iz Švedske pokazao je kako učenici pomoću Live Messengera dobivaju pomoć u svladavanju matematike kroz projekt „Math coach online“.

Snimke svih webinara možete pronaći u Arhivi webinara na portalu www.ucitelji.hr. Pozivamo vas da pratite međunarodne webinare i u 2011. godini, a ukoliko se želite uključiti u njihovo stvaranje, javite nam se s prijedlozima projekata koje biste željeli predstaviti.

Srdačan pozdrav do sljedećeg online susreta šalje vam Tim međunarodnih webinara!

Jedna misao o “Međunarodni webinari u 2010. godini

  1. Povratni ping: Pogled s veseljem | Pogled kroz prozor

Komentari su zatvoreni.