Infokup natjecanje

zeljka_knezovic

Željka Knezović

Tijekom studenog na stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje (AZOO) objavljene su posebne upute za sva natjecanja koja AZOO organizira i provodi, a možete ih potražiti ovdje.

Kao i svake godine, tako i ove pojedina natjecanja uvode manje ili veće promjene kako bi se poboljšalo i unaprijedilo samo natjecanje, ali i motiviralo one učenike kojima je motivacija potrebna te one koji još uvijek nisu otkrili talent koji kriju u sebi.

Infokup-logo-i-textNatjecanje iz informatike i računarstva te smotra softverskih radova za učenike osnovnih i srednjih škola posljednjih se nekoliko godina mijenjalo, od naziva natjecanja do naziva pojedinih kategorija. Od ove školske godine naziva se Infokup natjecanje. Osim izmjene naziva, ima tu još novosti, a prva je da Infokup natjecanje objedinjuje natjecanja iz programiranja, izrade softverskih radova te natjecanja u znanju iz osnova informatike za učenike srednjih škola, ali od ove godine po prvi put i za učenike osnovnih škola. Sljedeća novost je da je među programskim alatima za osnovnoškolce uvedena i mogućnost programiranja u Small Basicu. Sve detalje i nove upute za provedbu natjecanja možete pročitati ovdje, ali i na stranicama natjecanja www.infokup.hr gdje će se redovito objavljivati sve novosti i zanimljivosti oko natjecanja, od najava do svih informacija vezanih za školska, županijska i državno natjecanje.

Još jedna, za nas jako velika i važna činjenica, je da ove školske godine Infokup natjecanje slavi svoj 20. rođendan. Potrudit ćemo se obilježiti ga na poseban način, a da bismo u tome uspjeli, pozivamo vas da nam pomognete. Kako – saznat ćete u porukama e-pošte koje će stići na adrese vaših škola, a vas pozivamo na suradnju. Motivirajte svoje učenike, posebno one koji u sebi ne prepoznaju talent. Posebno apeliramo na osnovnoškolce koji se od ove godine mogu uključiti u natjecanje tako da svoje znanje iz informatike pokažu u kategoriji Osnove informatike.

Svima želimo puno uspjeha na natjecanju i puno zadovoljstva u radu s darovitom djecom.

Napomena: logo Infokup natjecanja vlasništvo je Agencije za odgoj i obrazovanje i Udruge DUMP.

Jedna misao o “Infokup natjecanje

  1. Povratni ping: Pogled s veseljem | Pogled kroz prozor

Komentari su zatvoreni.