Svijet najljepših bajki i priča oživio u SOS Dječjem selu Lekenik

darkoR_lidijaK

Darko Rakić i Lidija Kralj

1U SOS Dječjem selu Lekenik je 13. i 14. studenog održano dvadesetčetverosatno Milenijsko čitanje bajki. Čitanje bajki na sceni Društvenog centra „Hermann Gmeiner“ privuklo je gotovo četiristo zaljubljenika u knjige i priče iz svih dijelova svijeta koji su s djecom iz SOS Dječjeg sela Lekenik željeli podijeliti svoje najljepše priče i bajke.

Tijekom subote i nedjelje djeca i odrasli iz Hrvatske, Makedonije, Rumunjske, Bugarske, 0337Bosne i Hercegovine, Njemačke, Austrije, Slovačke, Albanije i Japana čitali su najljepše priče na svojim jezicima i još jednom dokazali da priče ne poznaju jezične barijere te da zbližavaju svu djecu i odrasle diljem svijeta.
Milenijskom su se čitanju bajki ove godine pridružili i čitači s drugih kontinenata te mnogi književnici, umjetnici i osobe iz javnog, kulturnog, sportskog i političkog života te su zajedno s djecom čitali bajke na jezicima zemalja iz kojih dolaze. Naime, prijatelji SOS dječjih sela i zIMG_0644aljubljenici u pisanu riječ koji nisu mogli doći u Lekenik, poslali su svoje zvučne i videouratke te se na taj način uživo pridružili ovom događanju.
U organizaciji zvučnog i videoprijenosa podršku im je pružila i zajednica „Suradnici u učenju“ pa su tako slušatelji preko interneta mogli pratiti svih 24 sata čitanja bajki.

Milenijsko čitanje bajki započelo je čitanjem „Bajke o bajci“ koju su čitali najmlađi članovi SOS Dječjeg sela Lekenik, ravnatelj Mario Čović te vanjski suradnik i voditelj Malog kazališta bajki SOS Dječjeg sela Lekenik Rusmir Agačević.

Bajka o bajci zaista je zaživjela tog vikenda u SOS Dječjem selu Lekenik te će još dugo živjeti u srcima i mislima djece štićenika Sela.

O Milenijskom čitanju bajki i SOS dječjem selu razgovarali smo s ravnateljem SOS Dječjeg sela Lekenik Mariom Čovićem te Rusmirom Agačevićem, voditeljem Malog kazališta bajki.

I Osnovna škola Veliki Bukovec pridružila se ovoj zanimljivoj akciji. Poslušajte bajku Hansa Christiana Andersena “Puž i ružin grm”.

image

SOS Dječje selo Hrvatska od 1992. godine zbrinjava djecu bez roditelja i roditeljske skrbi te im pruža ljubav i sigurnost u obiteljskom okruženju, trajan dom i obrazovanje za sretno i mirno djetinjstvo. Svako dijete željno je ljubavi, pažnje i prihvaćanja, a već osamnaestu godinu SOS Dječje selo Hrvatska to im uspješno i pruža. Udruga je aktivna na polju dječjih prava te svojim radom u potpunosti posvećena potrebama i problemima djece. Brine za 240 djece i mladih u SOS Dječjim selima Lekenik, Ladimirevci i pet SOS Zajednica mladih. Više…

SOS_kampanja_banner_306x80

Jedna misao o “Svijet najljepših bajki i priča oživio u SOS Dječjem selu Lekenik

  1. Povratni ping: Pogled na putu | Pogled kroz prozor

Komentari su zatvoreni.