Informativni dani i radionice Programa za cjeloživotno učenje

lidija_kralj

Lidija Kralj

clip_image002Agencija za mobilnost i programe Europske unije održala je tijekom studenog Informativne dane i radionice Programa za cjeloživotno učenje u Opatiji, Varaždinu i Zagrebu, a početkom prosinca radionice će biti i u Vukovaru, Slavonskome Brodu i Splitu.
Novim ciklusom Informativnih dana i radionica AMPEU želi sve zainteresirane upoznati s mogućnostima koje Program nudi u području formalnog učenja, s posebnim naglaskom na novosti koje od 2011. godine donosi punopravno sudjelovanje Republike Hrvatske u njemu.

Mi smo se pridružili djelatnicima AMPEU-a i sudionicima Informativnih dana u Varaždinu pa vam prenosimo što smo čuli i vidjeli.

Na početku je Ljubica Petrović, voditeljica odsjeka za Transverzalne programe, predstavila rad i dosadašnje rezultate Agencije u provedbi Programa za cjeloživotno učenje te novosti koje donosi Natječaj za 2011. godinu.

 

Sudionici su imali priliku čuti iskustva i osobne dojmove dosadašnjih korisnika Programa kroz prezentacije primjera dobre prakse. U Varaždinu je Ratka Jurković iz SwanConsultinga govorila o svom iskustvu na studijskom posjetu (Transverzalni program), a Lidija Kralj o eTwinningu i stručnom usavršavanju (program Comenius).

ratka-jurkoviclidija-kralj

Nakon općeg informativnog dijela sudionici su se podijelili u tri radne skupine u kojima se govorilo o pisanju projekta partnerstva (Comenius i Grundtvig), individualnoj mobilnosti (Transverzalni) i grupnoj mobilnosti (Leonardo da Vinci). Tijekom radionica sudionici su dobili detaljnije informacije o projektnom ciklusu – projektnim prijavama, načinu financiranja, rokovima Natječaja za 2011., pronalasku partnera te svim ostalim pojedinostima važnim za uspješno prijavljivanje projekata. Radionice su održali: Ljubica Petrović, Vanja Malašić i Duje Prkut.

ljubica-petrovicvanja-malasicduje-prkut

Sudionici su u manjim grupama razrađivali projektne ideje, dorađivali ih uz savjete djelatnika Agencije te ih na kraju prezentirali. Prenosimo i predloške po kojima se odvijao rad u radionicama tako da i sami možete isprobati razvoj neke projektne ideje.

image

Sve potrebne informacije o Programu za cjeloživotno učenje pronaći ćete na stranicama Agencije za mobilnost i programe Europske unije, a za savjet se uvijek možete obratiti njihovim djelatnicima čije kontakte možete pronaći na ovoj stranici.

Jedna misao o “Informativni dani i radionice Programa za cjeloživotno učenje

  1. Povratni ping: Pogled na putu | Pogled kroz prozor

Komentari su zatvoreni.