Vijesti iz SOS Dječjeg sela

zeljka_markovic_bilic

Željka Marković-Bilić

SOS_kampanja_banner_728x90

clip_image001[6]Milenijsko čitanje bajki

Književna manifestacija Milenijsko čitanje bajki održava se drugu godinu zaredom u SOS Dječjem selu Lekenik. Čitanje započinje na sceni Društvenog centra „Hermann Gmeiner“ 13. studenog 2010. u 12 sati i traje do 12 sati sljedećeg dana. Cjelokupnu manifestaciju moći ćete pratiti i na portalu ucitelji.hr zahvaljujući prijenosu u Live Meetingu.

djselo01

Prošle je godine u čitanju bajki sudjelovalo oko 500 čitača, odraslih i djece, a ove će se godine svojim videoporukama uključiti i čitači s drugih kontinenata te mnogi književnici, umjetnici i osobe iz javnog, kulturnog, sportskog i političkog života koji će zajedno s djecom čitati bajke na jezicima zemalja iz kojih dolaze.

Organizator manifestacije, SOS Dječje selo Lekenik, Društveni centar „Hermann Gmeiner“ i Malo kazalište bajki, poziva sve čitače da dođu u Lekenik i čitanjem se vrate u dane svog djetinjstva.

clip_image002[6]Čitačima bajki

U ovom nadasve zanimljivom događanju možete sudjelovati i na sljedeći način: snimite u eksterijeru inserte iz bilo koje bajke (najviše 5 minuta) na jeziku zemlje u kojoj živite.

tpa_picture_29292

U uvodu se predstavite imenom i prezimenom, recite iz koje države i iz kojeg grada se javljate te vas molimo da kažete i sljedeće:

„Pozdravljamo djecu cijelog svijeta, a posebno djecu SOS Dječjeg sela Lekenik, domaćine Milenijskog čitanja bajki.“

Videoprilozi će biti prikazani na velikom platnu za vrijeme trajanja manifestacije i moći će se pratiti preko interneta.

Videopriloge treba poslati do 10. 11. 2010. godine na sljedeće adrese:

  • porukom e-pošte na: sosdjse-lek@sk.t-com.hr s napomenom za Milenijsko čitanje bajki ili
  • SOS Dječje selo Lekenik, Ulica Hermanna Gmeinera 1, 44272 Lekenik, Hrvatska

Suorganizatori manifestacije su Turistička Zajednica Lekenik, Udruga Planet patuljaka Sisak i Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH.

Najavljujemo online kampanju SOS Dječjih sela

SOS Dječje selo Hrvatska 2. 11. 2010. kreće s online kampanjom „Dom ispunjen osmijehom“.

Cilj kampanje je skupljanje sredstava za opremanje jedne SOS kuće ili sredstava u visini godišnjih režijskih troškova za kuću. U periodu od dva mjeseca (studeni, prosinac) planira se skupiti iznos od 35 000 kn.

O kampanji Dom ispunjen osmijehom

Svako dijete treba imati pravo na sretno djetinjstvo u brižnom domu i obitelji. SOS Dječja sela žele i djeci bez roditelja omogućiti sretno djetinjstvo i dom ispunjen osmijehom. Kampanja poručuje da mi i naši prijatelji damo sve od sebe kako bismo osigurali bolju budućnost, sretan dom i mirno djetinjstvo – za svu djecu. Pozivamo vas da i vi pomognete.

O SOS Dječjem selu Hrvatska

tpa_picture_29293SOS Dječje selo Hrvatska od 1992. godine zbrinjava djecu bez roditelja i roditeljske skrbi te im pruža ljubav i sigurnost u obiteljskom okruženju, trajan dom i obrazovanje za sretno i mirno djetinjstvo. Svako dijete željno je ljubavi, pažnje i prihvaćanja, a već osamnaestu godinu SOS Dječje selo to im uspješno i pruža. Udruga je aktivna na polju dječjih prava te svojim radom u potpunosti posvećena potrebama i problemima djece.

Pridružite se kampanji i omogućite djeci SOS Dječjih sela dom ispunjen osmijehom.

SOS Dječje selo Hrvatska – Tel: +385 (0)1 4610066 – Fax: +385 (0)1 4618208 –
E: sosdjse@zg.htnet.hr
Broj humanitarnog telefona: 060 840 840

Jedna misao o “Vijesti iz SOS Dječjeg sela

  1. Povratni ping: Pogled s motivacijom | Pogled kroz prozor

Komentari su zatvoreni.