Međunarodni webinari

iva_bosiljevac

Iva Bosiljevac

Ciklus međunarodnih webinara „Let’s learn together“ u listopadu je donio iznimno zanimljive webinare u kojima su učitelji iz Makedonije, Velike Britanije i Ukrajine predstavili svoje načine inovativnog korištenje tehnologije u obrazovanju.

Najposjećenije je bilo izlaganje dr. Linde Fahlberg-Stojanovske, načelnice Odjela za informatiku i primijenjenu računalnu znanost Sveučilišta Sv. Klimenta Ohridskog u Makedoniji. Dr. Stojanovska se od 1990. godine bavi istraživanjem praktičnih metoda za unaprjeđivanje matematičkog obrazovanja te učinkovitom integracijom tehnologije u obrazovanju. U webinaru „Učionice i obrazovanje: Videoprojektori i dinamične prezentacije” predstavila nam je inovativnu metodu poučavanja kojom svakodnevno motivira svoje studente i postiže iznimne rezultate. Snimku webinara možete pogledati ovdje.

Gospođa Jan Webb iz Osnovne škole „Weston Village” u Velikoj Britaniji predstavila je svoj projekt „Razred bez zidova” s kojim je osvojila nagradu na ovogodišnjem Europskom forumu inovativnih učitelja te se time kvalificirala za sudjelovanje na Svjetskom forumu inovativnog obrazovanja koji će se ovog mjeseca održati u Južnoj Africi. Snimka webinara vas čeka ovdje.

Gospođa Yana Kurchenko, predstavnica ukrajinskog programa „Suradnici u učenju“, prenijela je svoja iskustva iz projekta „Onlandia”, nacionalne kampanje za sigurnost djece na internetu koja se u Ukrajini uspješno provodi zadnje dvije godine. Naziv Onlandia dolazi od riječi online i land, a predstavlja sigurnu online zemlju u kojoj djeca, roditelji, učitelji i svi ostali korisnici mogu naučiti sve potrebno o sigurnijem i odgovornijem ponašanju na internetu. Više o Onlandiji pročitajte ovdje, a nakon toga pogledajte snimku webinara.

Zahvaljujemo svim sudionicima webinara koji nas redovito prate, a sve ostale pozivamo da nam se pridruže na jednom od sljedećih webinara i saznaju kako učitelji diljem Europe uspješno koriste tehnologiju u obrazovanju. U narednim nas tjednima očekuju prezentacije projekata iz Švedske („Mathcoach”), Hrvatske („Greetings from the world”), Švicarske („Window to the world”) te mnogi drugi. Sudjelujte na webinarima i učimo zajedno!

Virtualni okrugli stolovi

Virtualni okrugli stol „E-učenje u nastavi osnovnih i srednjih škola“ održan je 15. 10. 2010. u organizaciji Microsofta Hrvatska, Agencije za odgoj i obrazovanje, Sveučilišnog računskog centra Srce i tvrtke Aquilonis.

Gospođa Saida Deljac, profesorica informatike u Željezničkoj tehničkoj školi u Zagrebu, uvela je sudionike u temu e-učenja, a virtualno su se iz Prve gimnazije Varaždin spojili profesori Vesna Novosel-Martinić, Bojan Banić i ravnateljica Janja Banić koji su predstavili metode e-učenja koje koriste u svom radu. Moderatorica okruglog stola bila je Ivana Turčić Prstačić iz Agencije za odgoj i obrazovanje.

Snimku okruglog stola možete pogledati klikom na poveznicu
https://www.livemeeting.com/cc/mspp/view?id=e-ucenje&pw=Participant

Pozivamo vas da nam se pridružite na sljedećem okruglom stolu „Implementacija računalnih igara u proces obrazovanja” koji će se održati 10. studenog 2010. od 13.00 – 15.00 sati u Sveučilišnom računskom centru (SRCE) i pomoću programa Microsoft Office Live Meeting!

Jedna misao o “Međunarodni webinari

  1. Povratni ping: Pogled s motivacijom | Pogled kroz prozor

Komentari su zatvoreni.