Za sve inovativce i kreativce

zeljka_knezovic

Željka Knezović

Kako svaki članak u ovom broju Pogleda ne bi počeo s istom standardnom rečenicom „Nadamo se da ste se odmorili…“, ja ću svoj započeti završnom „Pridružite nam se svojim idejama i ove školske godine, budite kreativni i postanite i vi dio tima inovativnih učitelja i nastavnika!“.

Dok čitate ovaj članak, Arjana Blažić, profesorica engleskog i njemačkog jezika u IX. gimnaziji u Zagrebu, već se uvelike priprema za put na Svjetsko natjecanje inovativnih učitelja i nastavnika (WW IEF 2010.) koje će se od 25. do 30. listopada 2010. održati u Cape Townu u Južnoafričkoj Republici.

Ne mogu a da se ne prisjetim svojih osjećaja kada je Hrvatska izabrana da s ostalim polufinalistima europske inačice natjecanja ode na WW IEF 2010. Hrvatska, koja je imala samo jednog predstavnika na europskom natjecanju – rad koji je prof. Blažić osmislila zajedno sa svojim učenicima, rad kojem su se, zahvaljujući njenim učenicima, pridružili učenici iz cijelog svijeta. Projekt je to koji raste iz dana u dan zahvaljujući društvenim mrežama i tehnologiji koja nas sve povezuje bez obzira gdje se nalazili i koja nam omogućuje da dijelimo iste želje i iste snove.

Iako često mislimo da je svijet daleko ispred nas što se tiče obrazovanja, varamo se – što smo dokazali i prije dvije godine kada smo imali dva rada na svjetskom ITF-u i potvrdili da smo uporabom tehnologije u nastavi i mi dio svijeta, ponovivši to i ove godine.
Kako ne bismo ponovno čekali parnu 2012. godinu da nam se ponovno dogodi nešto takvo, pozivam vas da nam pokažete što radite u nastavi, kako koristite/iskorištavate tehnologiju koja vam stoji na raspolaganju, što vaši učenici rade i što oni žele… i odvedite Hrvatsku i 2011. na svjetsko natjecanje!

Ove školske godine dogodit će se neke izmjene u konceptu Hrvatskog natjecanja inovativnih učitelja i nastavnika o čemu ćete čitati u idućem broju ovog časopisa te na stranicama natjecanja (ITF). Ono što u ovom trenutku možemo otkriti je da će se prijave radova odvijati nešto ranije, već tijekom 11. i 12. mjeseca, a proglašenje pobjednika bit će u siječnju 2011. Pobjednik ovogodišnjeg natjecanja odlazi na Europsko natjecanje koje će se održati 22 .- 24. ožujka 2011. u Moskvi .

Trebamo li još nešto dodati? Moskva – dovoljna motivacija da sve ideje koje su se rađale tijekom ovog ljeta realizirate, pretvorite u stvarnost i primijenite u svojim učionicama, stvarnim i virtualnim.

Čekamo da se prijavite i vidimo se u siječnju na proglašenju pobjednika Smiješak!

Oglasi

O autoru Pogled kroz prozor

Digitalni časopis za obrazovne stručnjake, pišu ga učitelji i nastavnici.
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized i označen sa , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.