Vragolasti miševi – Microsoft Mouse Mischief

prva-zeljkaK

MMM2
Microsoft nas u zadnje vrijeme često iznenađuje besplatnim i korisnim programčićima (Add-in) koji se mogu lako primijeniti u nastavi. Jedan od njih je i Mouse Mischief koji se instalacijom dodaje u program PowerPoint 2007 ili 2010 i nudi pregršt korisnih funkcija primjenjivih za vašu interaktivnu nastavu.
O čemu se radi? Sigurno se ponekad nađete pred obradom neke nastavne jedinice za koju znate da će učenicima biti nezanimljiva pa tražite način kako da ih motivirate. Mouse Mischief vam može pomoći da nastavu učinite zanimljivijom korištenjem višestruko interaktivnih „mouse“ lekcija. Učenici će međusobno surađivati prateći rad na projekcijskom platnu i istovremeno će svatko koristiti svoj miš. Ovisno o mogućnostima vašeg osobnog računala i broju dostupnih USB priključaka, mogućnost istovremenog korištenja je različita, a varira između 5 i 25 uključenih bežičnih miševa. Upravo onoliko koliko vam je potrebno! MMM

Mouse Mischief dopušta stvaranje „da/ne“ pitalica, upitnika u kojima mogu sudjelovati svi učenici s unaprijed zadanim vremenskim ograničenjem, spajanje pojmova, a nudi i mogućnost natjecanja među timovima prilikom timskog rada. Alat otvara razne mogućnosti kako vašu nastavu učiniti što zanimljivijom. Jedino ograničenje je vaša mašta i kreativnost.

Microsoft Mouse Mischief je u nekim zemljama prije dvije godine pokrenut kao pilot-projekt te je unutar mreže Partners in Learning otvorena Mouse Mischief grupa kojoj se možete priključiti korištenjem svojeg Windows Live ID računana (primjerice, @ucitelji.org). Ta će vam grupa omogućiti povezivanje sa svim nastavnicima koji ovaj alat koriste u nastavi, dati mogućnost razmjene materijala, iskustava i ideja. Priključite se i budite dio Mouse Mischief zajednice.

Ako smo vas ovom pričom zainteresirali, Microsoft Mouse Mischief možete besplatno preuzeti ovdje.
Sve tehničke detalje oko instalacije i sistemskih zahtjeva vašeg računala možete pročitati ovdje.

Također, sve početnike u kojima se kreativnost tek budi, upućujemo na stranicu za preuzimanje materijala na engleskom jeziku. Možete preuzeti gotove PowerPoint prezentacija iz raznih predmetnih područja u kojima se upotrebljava Mouse Mischief s ciljem poboljšanja kvalitete nastave i sa željom nastavnika da svoju nastavu učine što interaktivnijom kako bi odjednom motivirali sve svoje učenike.

Nadamo se da ćete nam u nekom od sljedećih članaka ovog časopisa pokazati kako i koliko inovativno i kreativno ste sa svojim učenicima primijenili Microsoft Mouse Mischief.

Pogledajte niz videoisječaka s uputama za korištenje dodatka Mouse Mischief.

http://www.youtube.com/p/8AD4D0A32D20D9E2&hl=en_US&fs=1