Portal Biologija.com.hr

jelena_likic

Biologija.com.hr je znanstveni portal specijaliziran za novosti iz područja biologije i srodnih znanosti: biokemije, fiziologije, medicine, psihologije, sociologije, antropologije, prehrambene tehnologije, agronomije,  hortikulture, klimatologije i drugih znanosti.

Biologija.com.hr - 1 Biologija.com.hr - 2

Portal je pokrenut kako bi se široj javnosti približila znanost, a uređuju ga mladi obrazovani stručnjaci koji žele potaknuti interes o važnim pitanjima kojima se znanost danas bavi – zaštiti prirode, globalnom zatopljenju, genomu čovjeka, bolestima, hrani i drugim temama, a u obliku aktualnih i provjerenih, pravilno sročenih informacija izravno sa sveučilišta i instituta te znanstvenih časopisa u svijetu.

Na stranicama Portala, osim najnovijih, možete pronaći i arhivu vijesti raspoređenih po tematskim cjelinama: Biologija, Zdravlje i Medicina, Antropologija, Prehrambena tehnologija i Okoliš. Vijesti i drugi sadržaji objavljuju se svakodnevno, a registrirani čitatelji mogu komentirati sve članke te slati vlastite autorske radove za objavu u kategoriji Vaše vijesti. Na Portalu je pokrenut i blog prof. biologije Kristine Duvnjak koja iznosi svoj kritički osvrt na aktualna znanstvena događanja. Internetske stranice Biologija.com.hr prenose i vijesti iz drugih hrvatskih i stranih medija, a u rubrici Kalendar događanja donose raspored aktualnih predavanja, kongresa, predstavljanja i značajnih događanja iz hrvatskih i stranih instituta, fakulteta, udruga i drugih ustanova.

Biologija.com.hr - 3Biologija.com.hr - 4  

Kao prvi i jedini portal ove tematike u Hrvatskoj, Biologija.com.hr je pokazao kako u hrvatskom internetskom prostoru postoji potpuno opravdana potreba za sadržajima koji promoviraju znanost, obrazovanje i nesenzacionalizam, što dokazuje širok raspon stalnih čitatelja, kao i nedavno priznanje časopisa VIDI za jednu od 10 najboljih internetskih stranica u kategoriji „Znanost, obrazovanje, kultura“ za 2009. godinu.