Korisnička zajednica WebUG

tomislavb

Bavite se dizajnom i stvaranjem mrežnih stranica i želite saznati kako napraviti računalni program koji će raditi na internetu? Interesiraju vas iskustva drugih ljudi koji se bave web stranicama i web programima ili tek počinjete učiti tehnologiju koja će vam omogućiti nešto takvo?

Ukoliko je vaš odgovor na barem jedno od prethodnih pitanja – pozitivan, onda će vam sigurno biti drago čuti da je osnovana interesna grupa korisnika koji se bave navedenim temama, a za sudjelovanje je dovoljno da se prijavite na adresi http://www.webug.com.hr.

clip_image002

Korisnička grupa WebUG nastala je iz želje za druženjem i razmjenom iskustava svih onih koji se bave razvojem web stranica koristeći Microsoftove tehnologije. Budući je rad grupe otvoren, dobrovoljan i besplatan, u njezin se rad putem elektroničke pošte webug@webug.com.hr svojim idejama i prijedlozima mogu uključiti svi zainteresirani . Cilj je stvoriti zajednicu korisnika i poticati međusobnu suradnju, a sastanci se održavaju svaki treći četvrtak u mjesecu u prostorijama Microsofta Hrvatska u Zagrebu.

Za sve koji ne mogu osobno prisustvovati, organiziraju se prijenosi uživo korištenjem Live Meeting tehnologije (za svaki sastanak se objavljuju pristupni podaci).

Tema prosinačkog sastanka je bio „ASP.NET MVC ili vrli novi web“ – poprilično stručna tema o tzv. „Application Server Pages .NET (ASP.NET)“ tehnologiji koja služi stvaranju mrežnih stranica/programa i primjeni tzv. MVC patterna (Model-View-Controler). Iako smo krenuli s malo složenijim temama, već za sljedeći sastanak, 21. 1. 2010., planiramo malo prizemnije teme o „korisničkom iskustvu“ ili, kako naslov predavanja kaže, o „User Experience na webu“. Tom temom dotičemo ergonomiju u korištenju mrežnih sučelja/stranica, a o njoj će govoriti predavači koji se njome već dulje vrijeme bave.

WebUG je članica međunarodnog udruženja International .NET Association (INETA) koje okuplja razvojne inženjere širom svijeta te MS Communityja, zajednice korisnika Microsoftovih tehnologija.

Nadamo se da smo vas zainteresirali ovim temama i da ćete nam se pridružiti, aktivno sudjelovati te doprinijeti širenju znanja i iskustva.

clip_image002[5]