Najava Info-kup natjecanja

zeljkaK

Agencija za odgoj i obrazovanje, uz Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, već dugi niz godina uspješno provodi 35 natjecanja iz raznih područja. U provedbu natjecanja iz informatike i računalstva zadnjih se godina uvode promjene kako bi se natjecanje unaprijedilo i dodatno motiviralo učenike na sudjelovanje. Ove godine pozabavili smo se kategorijom smotri softverskih radova učenika osnovnih i srednjih škola pa smotra ima i novo ime – „Natjecanje iz izrade softverskih radova“ ili kraće „Info-kup natjecanje“. Posebne upute o natjecanju i vremenik možete pronaći na stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje ili direktno na http://www.azoo.hr/kategorija/katalog-natjecanja-i-smotri/292/11 .

Info-kup se na županijskoj razini provodi na jednak način kao što su se prethodnih godina provodile smotre softverskih radova, a promjene će biti vidljive na državnoj razini. Svi će se sudionici (učenici) prijavljivati preko zajedničkog internetskog portala, dok će svaki projektni tim svoj rad prezentirati i na županijskoj razini kako bi, s jedne strane, dobili iskustvo u javnom nastupu i predstavljanju radova i projekata te, s druge strane, kako bi im stručnjaci ukazali na moguća poboljšanja u samom radu. Novi sustav omogućit će i suradnju učenika različitih škola na istom radu pa se nadamo da će se povećati i broj i kakvoća prijavljenih učeničkih radova. Na završnom okupljanju, Danima mladih informatičara Hrvatske (DMIH 2010.), radovi će se rangirati kako bi najbolji učenici bili nagrađeni za svoj trud.

Natjecanje će se do državne razine odvijati preko mrežnog portala gdje će učenici dobiti pristup softveru za izradu rada i obrazovnim sadržajima koji će omogućiti stjecanje dodatnog znanja o razvojnim tehnologijama. Tvrtka Microsoft Hrvatska će, kao suradnik Agencije za odgoj i obrazovanje, najbolje radove učenika srednjih škola uključiti u sudjelovanje na hrvatskoj završnici Imagine Cup natjecanja. Autori pobjedničkog rada na završnici hrvatskog Imagine Cup natjecanja sudjelovat će na svjetskoj završnici Imagine Cupa u srpnju 2010. godine u Varšavi, glavnom gradu Poljske.

Učitelji, nastavnici, učenici, natjecatelji u kategoriji Info-kupa, jesmo li vas zainteresirali i motivirali ovim novostima? Ukoliko je odgovor potvrdan, krenite u izradu i realizaciju svojih softverskih ideja i prijavite svoj rad. Posjetite portal i razmjenjujte svoja iskustva. Pokažite povjerenstvu što radite jer možda baš vi uđete u hrvatsko finale Imagine Cupa ili odete na svjetsko finale u Poljsku.