Natjecanje za škole – Skockajte web!

portal-za-skole

KOCKA

 

Pozivamo sve škole koje već jesu ili će do 15. listopada 2009. godine otvoriti svoje web stranice u CARNetovom CMS-u, da se prijave na natjecanje za izbor najboljeg weba škole – Skockajte web!

Od 1. rujna do 15. listopada 2009. godine sve hrvatske škole koje imaju svoje webove u CARNetovom CMS-u, mogu se prijaviti na natjecanje u jednoj od dvije kategorije:

 

      • seniori – škole koje su web u CMS-u otvorile do 10. lipnja 2009.
      • juniori – škole koje su web u CMS-u otvorile nakon 10. lipnja, zaključno s 15. listopadom 2009.

Školu na natjecanje može prijaviti svaki djelatnik škole putem ove poveznice.

Dakle, za sudjelovanje je dovoljno imati školski web izrađen u CARNetovom CMS sustavu dok je za osvajanje nagrada potrebno ponuditi i kvalitetan, ažuran i koristan sadržaj.
Prijavljene webove škola rangirat će Ocjenjivački sud natjecanja kako bi između njih odabrao najbolje: webove koji, koristeći mogućnosti CMS-a, učenicima, nastavnicima i roditeljima pružaju ažurne, korisne i raznolike sadržaje prezentirane na jasan i zanimljiv način. cmsskolelogo(1)

Cilj natjecanja je potaknuti škole na izradu sadržajnih i korisnih web stranica u CMS sustavu na kojima će učenicima, učiteljima i nastavnicima na raspolaganju stajati alati i usluge prilagođeni svim njihovim potrebama. Također nam je želja istaknuti i pohvaliti škole koje već koriste ovaj alat i njime  informiraju učenike, učitelje, nastavnike i roditelje o školskim aktivnostima i novostima.

Podsjećamo, CARNetov CMS za škole je sustav za upravljanje sadržajem koji omogućuje jednostavno postavljanje i ažuriranje internetskih stranica kroz web-preglednik, razvijen i dizajniran posebno za potrebe škola. Više o sustavu moguće je pročitati na ovoj poveznici

Pozivamo škole da na adresi http://www.skole.hr/natjecanja/CMS provjere kriterije i pravila natjecanja, da sudjeluju na jednoj od CMS radionica koje će se održavati tijekom natjecanja, skockaju svoj web i prijave se na natjecanje.