Stručna usavršavanja i kontakt seminari u zemljama EU

agencija

Vjerujemo da ste bar jednom tijekom svoje nastavničke ili odgajateljske karijere poželjeli ostvariti suradnju s kolegama iz drugih zemalja. Pretpostavljamo da je vrlo često ta želja ostala samo željom zbog različitih razloga – nedostatka novca, nedostatka vremena, nedostatka inicijative …

Agencija za mobilnost i programe EU pomaže vam ukloniti navedene prepreke jer omogućuje sudjelovanje u međunarodnim aktivnostima:

  • pripremnim posjetima – susretu s vašim kolegama iz inozemstva radi dogovaranja buduće suradnje,
  • kontakt seminarima – upoznavanju kolega iz zemalja EU i započinjanju međunarodne suradnje .

Za navedene aktivnosti postoji 85 slobodnih mjesta uz financijsku potporu u prosječnom iznosu od 810 € za četiri dana.

Želite li otići na stručno usavršavanje u neku od zemalja EU, ispunite prijavni obrazac koji se nalazi na mrežnim stranicama Agencije i pošaljite nam ga do 15. rujna 2009. godine. Za aktivnost stručnog usavršavanja pruža se financijska potpora u prosječnom iznosu od 1600 € za tjedan dana.

Dječji vrtići, osnovne i srednje škole općeg usmjerenja prijavljuju se za aktivnosti unutar potprograma Comenius, a strukovne škole unutar potprograma Leonardo da Vinci.

Više informacija možete pronaći i na www.mobilnost.hr, a upite poslati na na info@mobilnost.hr. Svakako pogledajte i snimku webinara u kojem su predstavljeni ti projekti. Snimka je dostupna ovdje.

Tim Agencije za mobilnost i programe EU