Stara Grčka u učionici budućnosti

clip_image001

 

U Grčkoj je u svibnju predstavljen projekt „Classroom of the Future“ („Učionica budućnosti“) koji zajednički provode Microsoft Hellas i grčko Ministarstvo obrazovanja.
Projekt „Učionica budućnosti“ stvarat će poticajno okruženje u kojem će učitelji moći poučavati na inovativnije načine, a učenici efikasnije učiti koristeći najmodernije obrazovne tehnologije i vrhunska rješenja za suradnju i komunikaciju.

Tijekom predstavljanja projekta gosti su mogli vidjeti ogledni sat stare grčke povijesti koji je korištenjem pametne ploče i Tablet PC-jeva opremljenih Microsoft Office OneNoteom i drugim programima održala gospođa Thereza Yiakoumatou. Učiteljica je pokazala cijelo poglavlje o klasičnoj arhitekturi napravljeno u OneNoteu s dijelovima udžbenika u clip_image002elektroničkom obliku, fotografijama, videosnimkama i prezentacijama o Akropoli, Partenonu i kazalištu u Epidaurusu. Korištenjem Live Maps s prikazom iz ptičje perspektive posjećena je Akropola, a pomoću Photosyntha je napravljena virtualna šetnja Partenonom.
Pokazali su i neka posebna rješenja za učionice kao što je interaktivan, bežičan sustav za odgovaranje te interakcijski monitor za djecu s motoričkim smetnjama.

clip_image003

Više o projektu možete saznati na obrazovnom portalu grčkog Ministarstva obrazovanja (na grčkom jeziku): www.e-yliko.gr

Panagiotis Adamos, Partners in Learning, Microsoft Hellas