MIPRO 2009

Održan 32. međunarodni skup za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku – MIPRO 2009

image

32. međunarodni skup MIPRO održan je od 25. do 29. svibnja 2009. godine u Kongresnom centru Grand hotela Adriatic i u hotelu Admiral u Opatiji. Između mnogobrojnih aktivnosti istaknuli bismo, za nas najzanimljivije, savjetovanje „Računala u obrazovanju“ (Computers in Education) te okrugli stol „Kreativnost i inovativnost – podloga sveopćeg razvitka Hrvatske“.

Savjetovanje „Računala u obrazovanju“ i ove se godine može pohvaliti najvećim brojem prijavljenih radova u odnosu na ostala savjetovanja u okviru skupa (ukupno prijavljenih radova, predavanja i referata) „što dovoljno govori o interesu obrazovne zajednice za ovaj skup i prilici da se učitelji i nastavnici upoznaju ne samo s novostima u području IKT-a, elektronike i mikroelektronike, nego i za bolje povezivanje s gospodarstvom“, kako je u svojem prilogu raspravi na okruglom stolu istaknula i gospođa Ivana Turčić Prstačić, viša savjetnica u Agenciji za odgoj i obrazovanje.

Na popisu sudionika savjetovanja ističu se imena mnogih poznatih učitelja i nastavnika iz Hrvatske. Nadamo se da ćemo dio predstavljenih radova, u suradnji s udrugom MIPRO, moći približiti zainteresiranim kolegama nizom webinara tijekom lipnja.

Okrugli stol održan je 27. svibnja od 16.00 do 18.00 pod vodstvom akademika Lea Budina, kao prilog obilježavanju Europske godine kreativnosti i inovativnosti (European Year of Creativity and Innovation – 2009). Uz akademika Budina su, kao uvodničari, sudjelovali istaknuti predstavnici gospodarstva i obrazovne zajednice, od kojih izdvajamo (abecednim redom):

  1. Darinko Bago, predsjednik Uprave Končar – Elektroindustrije,
  2. Gordana Kovačević, predsjednica kompanije Ericsson Nikola Tesla,
  3. Pero Lučin, rektor Sveučilišta u Rijeci,
  4. Vedran Mornar, dekan Fakulteta elektrotehnike i računalstva i predsjednik Nacionalnog vijeća za visoko obrazovanje,
  5. Mladen Pejković, predsjednik Uprave VIPnet-a,
  6. Venesa Schütz, direktorica Microsoft Hrvatska i
  7. Srećko Seljan, direktor tvrtke Ring.

Detaljnije informacije možete pronaći na: www.mipro.hr