Microsoft WinDays 9

prva-zeljkaK

Microsoftova konferencija WinDays, najveća poslovno-tehnološka konferencija u Hrvatskoj i bližoj regiji, održana je u Opatiji od 20. do 24. travnja 2009. godine, a okupila je više od tisuću i petsto sudionika. Ove je godine bila podijeljena u tri dijela: Bussines, Technology i Virtual. Krilatica ovogodišnjih WinDaysa – izaberi budućnost – objedinila je teme poslovnog, tehnološkog i virtualnog sadržaja u kojima su se predavači i sudionici brojnih rasprava osvrnuli na važnost inovacije, poduzetništva i korištenja tehnologije u suvremenom poslovanju i svakodnevnom životu.

Sudionici konferencije imali su priliku poslušati niz tema i pregledati brojne zanimljive proizvode. Uz predstavljanje Windowsa 7 – novog operacijskog sustava za osobna računala te inovativnog računala Surface, popularno nazvanog Površinko, koje se u Hrvatskoj prvi put moglo uživo vidjeti i isprobati, na konferenciji se mogao upoznati i novi uredski sustav Office 14 te još mnogobrojne zanimljive teme.

U sklopu Technology konferencije koja je okupila visoko stručnu i tehničku populaciju, osobe zadužene za nabavu novih proizvoda i tehnologija te stručnjake zadužene za tehnološki razvoj i odabir platforme za poslovanje vlastitih tvrtki, između stranih stručnjaka iz redova Microsofta i partnerskih tvrtki, imala sam čast sudjelovati kao predavač te predstaviti Microsoft Office Live Meeting 2007, odnosno primjere njegovog korištenja unutar obrazovne zajednice u Hrvatskoj i šire. Microsoft Office Live Meeting 2007 je alat koji služi za komunikaciju između ljudi na udaljenim mjestima, za međusobnu suradnju dvaju ili više sugovornika ili timova, a omogućava i razmjenu sadržaja, rad na zajedničkom programu ili više njih, uz nesmetano korištenje zvučnih i videokomponenti. U Hrvatskoj se Live Meeting vrlo uspješno koristi već gotovo dvije godine, a osobito intenzivno tijekom zadnjih 8 mjeseci za realizaciju tjednih webinara u organizaciji zajednice „Suradnici u učenju“ i realizaciju višesatnih radionica stručnog usavršavanja na udaljenim mjestima. U predavanju je pomoću demonstracija i prikaza dobre prakse prikazan alat i njegove funkcionalnosti, uz spajanje kolega s udaljenih mjesta. Sve je proteklo prema planu i bez poteškoća, a zadovoljstvo sudionika i realiziranost postavljenih ciljeva očitala se iz ocjene predavanja koja je bila visoko na ljestvici ocjena u rangu WinDays Technology konferencije.

Više o samoj konferenciji i sadržajima prikazanim na konferenciji možete pročitati na stranicama Microsoft WinDays 9.
Pročitajte i članke koje prenosimo iz Mreže Windays: