Predstavljanje radova: matematika, astronomija, fizika, kemija

darko-lidija

itf2009 042 Hrvatska: Ela Rac Marinić Kragić „Grafovi trigonometrijskih funkcija“

Pomoć učenicima pri uvođenju svojstava, pregleda i transformacija trigonometrijskih funkcija i crtanje njihovih grafova. Poveznica na VCT.

 

Austria: Gabriele Jauck „Zell-U-lator“

Učenje matematike pomoću različitih interaktivnih sadržaja. Poveznica na VCT.

Azerbajdžan: Gulnara Salimova „Miracle of Numbers in life philosophy“

Učenici su prikupljali informacije o povijesti brojeva iz različitih izvora, stvarali geografske mape brojeva, istraživali numerologiju i Pitagorin pogled na brojeve te izrađivali različite obrazovne materijale. Poveznica na VCT.

 

Grčka: Thodoris Andriopoulos „Who killed Mr X, mathematics“

Kako je matematički detektiv riješio slučaj ubojstva koristeći zlatni omjer, Pitagorin poučak te različite matematičke formule i jednadžbe? Poveznica na VCT.

 

Njemačka: Annette Wagner „Caustic – A Chemistry Project“

Povezivanje učeničke sadašnjosti i budućnosti s tehničkim aspektima kemije i promicanje digitalnih kompetencija. Poveznica na VCT.

 

Latvija: Diana Sviklane „Quadratic function“

Prikaz kvadratne funkcije pomoću istraživanja, rješavanja jednadžbi, analize rezultata i povezivanja sa svakodnevnim životom. Poveznica na VCT.

 

Gruzija: Leila Chitashvili „Moon – Our Satellite, astronomy“

Na temelju prikupljenih informacija o Mjesecu učenici su pisali priče, izrađivali crteže i prezentacije. Poveznica na VCT.

 

Grčka: George Diplaris, Kostas Dimitrou „From Newton to CERN“

Učenici su proučavali teoretsku pozadinu kružnog gibanja, istraživali Lorenzove sile na česticama te silu gravitacije na Mjesecu. Tijekom istraživanja povezali su se s CERNom. Poveznica na VCT.

 

Fotografije: Siniša Topić, Darko Jureković i Lidija Kralj