Novi obrazovni sadržaj – OneNote 2007

U okviru zajednice „Suradnici u učenju“ od samog se početka, 2004. godine, velika pozornost poklanja obrazovnim sadržajima na hrvatskome jeziku, njihovim autorima i istaknutim nastavnicima. Kako bi se pomoglo svim zainteresiranima, raspoložive snage i sredstva uvelike su usmjerene na projekte proizvodnje obrazovnih sadržaja u kojima su, pojedinačno ili u timu, sudjelovali mnogi poznati i priznati učitelji i nastavnici osnovnih i srednjih škola. Teme obrazovnih sadržaja pokrivaju područje koje nam se čini zanimljivim, korisnim i potrebnim velikom broju zainteresiranih, a to je osposobljavanje za proizvodnju digitalnih obrazovnih sadržaja.

U sljedećim brojevima „Pogleda“ predstavit ćemo vam obrazovne sadržaje koji su nastali u Hrvatskoj u okviru zajednice „Suradnici u učenju“, ali i skrenuti pozornost na vrijedne sadržaje iz inozemstva (najvećim dijelom na engleskom jeziku ili u prijevodu na engleski).

U ovom broju najavljujemo obrazovni sadržaj o korištenju programa Microsoft Office 2007 OneNote o kojemu je bilo riječi u prošlom broju. Pregled osnovnih mogućnosti ovog novog i moćnog programa koji se u obrazovanju može primijeniti u mnogim područjima, možete pogledati u kratkom video izlaganju kolege Luke Abrusa:

U sljedećim brojevima „Pogleda“ predstavljat ćemo dodatne sadržaje vezane uz OneNote te primjere njegovog korištenja u obrazovanju. U međuvremenu, pozivamo vas da ga pogledate ovdje te svojim komentarima i prijedlozima pomognete njegovom stalnom poboljšanju i doradi.