Mjesečni pobjednici natjecanja „Primjena računala u obrazovanju“

Hrvatsko natjecanje „Primjena računala u obrazovanju“ odvija se u mjesečnim ciklusima od 1. 10. 2008. do 28. 2. 2009.
Stručni ocjenjivački sud odabire mjesečne pobjednike koji ulaze u drugi krug natjecanja. Između njih odabrat će se tri najbolja rada koja će hrvatsko školstvo u ožujku ove godine predstavljati na 6. europskom natjecanju inovativnih učitelja i nastavnika u Beču.
U svakom broju „Pogleda“ donosit ćemo novosti o pripremama za ovaj skup, a sve zainteresirane pozivamo da posjete blog bečkog ITF-a na adresi: http://blogs.msdn.com/itf09/ gdje mogu saznati više o sudionicima, govornicima te svim događanjima vezanim iz ITF.

U ovom broju želimo vam ukratko predstaviti radove koje je ocjenjivački sud proglasio najboljima u dosadašnjim mjesečnim ciklusima. To su:

Listopad: „Programiranje – osnovni pojmovi“
autorica: Saida Deljac
Riječ je o online sadržaju za poučavanje osnova programiranja pripremljenom za učenike 2. i 3. razreda srednjih strukovnih škola tehničkog usmjerenja, smjer Tehničar za računalstvo. Sadržaj je predstavljen u obliku mrežnih stranica s tekstom , slikama i videozapisima, a izrađen pomoću programa: FrontPage 2003, Macromedia Flash, JavaSript, Game Maker.

Studeni: ,,Graf kvadratne jednadžbe”
autor: Šime Šuljić
Materijalom se obrađuje nastavno gradivo drugoga razreda srednje škole – Graf kvadratne funkcije. Interaktivni obrazovni materijal uvodi učenike u pojam kvadratne funkcije i njenog grafa. Učenik samostalno ispituje pojam kvadratne funkcije, njegovu jednadžbu i utjecaj jednadžbe na graf funkcije. Obrazovni sadržaji izrađeni su korištenjem programa GeoGebra i FrontPage.

Prosinac: ,,Trigonometrijski grafovi”
autori: Ela Rac-Marinić-Kragić i Šime Šuljić
Ovaj interaktivni obrazovni materijal pomaže učenicima trećih razreda srednje škole pri upoznavanju izgleda grafova trigonometrijskih funkcija, njihovih transformacija te načina crtanja. Izrađen je korištenjem programa GeoGebra i FrontPage.

Čestitamo svim mjesečnim pobjednicima te pozivamo sve zainteresirane da se pridruže natjecanju i požure s prijavom jer je do kraja hrvatskog natjecanja ostalo tek nešto više od mjesec dana. Siječanjski ciklus prijava završava 31. siječnja u ponoć, a rok za veljaču je 28. 2. 2009., također u 24:00.
Više o samom natjecanju i nagrađenim radovima možete pročitati na stranicama portala "Suradnici u učenju" gdje se možete i prijaviti za samo natjecanje!

Nadamo se da će natjecanje „Primjena računala u obrazovanju“ pomoći predstavljanju što većeg broja izvrsnih primjera primjene IKT-a u obrazovanju, u svim predmetima i razredima osnovnih i srednjih škola.