Otvorena sezona webinara

webinar

 

21. studenog 2008. održan je prvi webinar namijenjen učiteljima i nastavnicima te članovima Microsoftovih korisničkih zajednica. Dejan Foro, jedan od Microsoftovih visoko vrijednih profesionalaca (Most Valuable Professional) te član MCP Hall of Fame, dobio je čast da bude prvi predavač, a u Live Meeting webinar uključio se iz Švicarske. 

Tema webinara bili su programi Exchange 2007 i Outlook 2007. Predavač je objasnio novosti u oba programa na zanimljiv način primjeren i IT ekspertima i početnicima. Govoreći o programu Exchange 2007, spomenuo je promjene na serverskoj strani programa, 64 bitnu arhitekturu, serverske uloge, infrastrukturne promjene te pozitivne promjene koje su time omogućene. Pokazao je i primjere korištenja Exchange System Managera te Exchange administracije.
Govoreći o Outlooku 2007, objasnio je primjenu Office Outlook Web Accessa, mogućnosti kombiniranja i dijeljenja kalendara te korištenje vašeg osobnog upravitelja (consierge) za Outlook. Preporučio je i neke praktične alate koji omogućavaju spremanje u obliku pdf dokumenata ili ispis Outlookovih kalendara.

Snimku ovog webinara možete pogledati ovdje , a ukoliko vas zanimaju budući webinari, postanite član zajednice "Suradnici u učenju" pa ćete na stranici Webinari u okviru portala pil2.mscommunity.net moći pratiti sva nova događanja.

Evo što o prvom webinaru kaže jedna od sudionica, Irena Mijandrušić, učiteljica informatike:
"Uključila sam iz znatiželje da otkrijem kako Live Meeting radi jer nisam dosad imala prilike sudjelovati u takvom obliku stručnog usavršavanja. Jako mi se svidjelo što mogu od doma pratiti predavanje i mislim da je to glavna prednost ovakvih seminara – prava prostorna sloboda.  Predavač je bio zanimljiv i ugodan za slušanje, iako je prvi dio predavanja bio pomalo zahtjevan. Veza je bila dobra, uz male prekide na početku.
Rado ću prisustvovati i daljnjim webinarima. Željela bih čuti predavanja iz područja informatike, odgoja, obrazovanja i sl.  Još ako bi se mogla dobiti i potvrda o stručnom usavršavanju za školu, bilo bi super. "

Željka Knezović, savjetnica za informatiku, komentirala je webinar ovim riječima:
"Bio je to vrlo zanimljiv i profesionalan pregled za IT eksperte, ali i za početnike. Live Meeting je ponovno dokazao svoju upotrebljivost i korisnost."

Više o korištenju program Live Meeting i aktivnom sudjelovanju na webinarima pročitajte u tekstovima: Sastanci u virtualnom uredu i Kako biti aktivan sudionik webinara.

Za one koji žele znati više o programima Exchange 2007 i Outlook 2007, prenosimo preporuke iz webinara: