Honkonške impresije

 prva-darko

Svjetski je Forum inovativnih učitelja i nastavnika rijetka i dragocjena prigoda za upoznavanje s nastavnicima iz čitavog svijeta te njihovim projektima i načinima korištenja IT u obrazovanju. Pruža također značajan uvid u to kako društveni kontekst u kojem škola djeluje utječe na njezin rad i na primjenu tehnologije u nastavi.

Pogledajte atmosferu prvi dan, prije otvaranja.

S nekoliko smo nastavnika razgovarali pa vam njihove projekte možemo predstaviti i njihovim riječima i očima. Među njima su pobjednici iz Zagreba i Hong Konga: Dan Roberts iz Velike Britanije (projekt „Napunite baterije“) i Kate O’Connel iz Irske (projekt „Letjeti visoko –otkrivanje zrakoplovstva“).

Poslušajte Dana kako govori o potrebi promicanja i „reklamiranja“ uspješnih nastavničkih projekata. Web stranice tog rada možete pogledati na adresi:  http://www.saltash.net/livestock/, a VCT prezentacije možete preuzeti ovdje: 1. dio, 2. dio. Veličine datoteka su 13,2 MB i 23,7 MB.

Poslušajte Kate kako nadahnuto govori o svojim učenicima, projektu koji traje te o idejama za novu suradnju s prijateljima koje je stekla u Hong Kongu. VCT prezentaciju možete preuzeti ovdje, veličina datoteke je 5,7 MB.

O projektu učenja mladih izbjeglica iz Afrike uz pomoć ZUNE-a govori Louise McGill Horn koja je predstavljala Balmoral High School iz Kanade. VCT prezentaciju možete preuzeti ovdje, veličina datoteke je 5,0 MB.

Za sljedeći broj pripremamo i razgovore s nastavnicima iz Argentine, Kostarike te Srbije, Indije, Turske i Francuske. Svi razgovori vođeni su na engleskom jeziku (uz neke časne iznimke koje potvrđuju navedeno pravilo). Vjerujemo da za Kate, Louise i Dana ne trebate prijevod i transkript, no potrudit ćemo se i dodati ga do sljedećeg broja.
Svi nagrađeni radovi bit će predstavljeni u Pogledu, a moći će te pogledati i njihove opise (virtualne šetnje razredom, odnosno VCT prezentacije koje su pripremili za Forum na engleskom jeziku). Nadamo se da su vam i ove snimke, učinjene Flip Video kamerom, koliko god amaterske bile, pomogle da doživite bar dio atmosfere na honkonškom Forumu i upoznate se s nekoliko istaknutih nastavnika iz svih dijelova svijeta.

Za potpuniji doživljaj Hong Konga pročitajte i Darkove reportaže te pogledajte fotografije, synthove i video isječke na blogu PIL reportaže: